De Week van de Gezonde Kansrijke Start

Een goede start voor elk Amsterdams kind. Wat kan jij doen?

De Week van de Gezonde en Kansrijke Start komt voort uit het programma Gezonde en Kansrijke Start, een brede samenwerking van de GGD Amsterdam met onder meer ziekenhuizen, zorgverzekeraars, verloskundigen, kraamzorg, organisaties in Amsterdam Noord, Nieuw-West en Zuidoost en Elaa. 

Dit programma moet eraan bijdragen dat alle ouders ruim vóór de conceptie, goede voorlichting, zorg en ondersteuning krijgen. De Week van de Gezonde Kansrijke Start vindt plaats in Amsterdam van maandag 25 t/m donderdag 28 oktober

 

Doel

Het doel is om je te inspireren met kennis, ervaringen en praktijkverhalen. Ook biedt het je de kans met collega’s in contact te komen in de wijk waar je werkt, hoor je meer over het programma Gezonde en Kansrijke Start: wat we doen en nog gaan doen in Amsterdam voor ouders. Er zijn inhoudelijke inspiratiesessies voor iedereen en bijeenkomsten van en voor de lokale coalities Gezonde en Kansrijke Start in de Amsterdamse stadsdelen zelf.

 

Je bent van harte uitgenodigd

Laat je inspireren om samen de beweging te maken naar een gezonde en kansrijke start. Maak kennis en ga in gesprek over wat er in je eigen stadsdeel wordt ontwikkeld: van nieuwe kinder- Anna Poli tot baby-inloop, de activiteiten van Food4Smiles of oudergroepen. Krijg antwoord op vragen als: ‘hoe herken ik schuldenproblematiek? of: ‘naar welke psychische zorg op maat kan ik verwijzen?’

 

Voor wie relevant?

Ben je een professional rondom de geboortezorg, zoals een verloskundige, kraamverzorger, jeugdverpleegkundige, jeugdarts, OKT-adviseur, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige, schuldhulpverlener of  fysiotherapeut. Of werk je in een wijk- en buurtteam, als medewerker Spelinloop, Veilig Thuis of bij een zelforganisatie of een stichting? Dan is deze bijeenkomst voor jou.  

 

Zet alvast in je agenda! 

  • 25-okt maandagochtend start de week digitaal
  • 26-okt dinsdagochtend zijn we in Zuidoost van 10.00-12.00 uur
  • 27-okt woensdagmiddag zijn we in NIeuw-West van 15.00-17.00 uur
  • 28-okt donderdagochtend zijn we in Noord van 10.00-12.00 uur

De bijeenkomsten in de stadsdelen zijn georganiseerd voor en door de lokale coalities. Netwerken en samenwerken staan centraal.

De afsluiting bestaat uit een filmverslag van wat er gedaan is in de stadsdelen en een paneldiscussie. Wethouder Simone Kukenheim geeft een reactie. Van elk stadsdeel neemt een actieve zorgverlener het woord.

Let op: de bijeenkomsten in de wijken en de slotbijeenkomst zijn vooralsnog gewoon live. Als dit niet haalbaar is (vanwege COVID) dan komt er een online programma.

Doe mee met de week van de Gezonde en Kansrijke Start waarin we elkaar leren vinden rond de zorg voor kwetsbare gezinnen en jonge kinderen!

 

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Gezonde en Kansrijke Start om op de hoogte te blijven van het programma. 

Gerelateerd nieuws

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...