Bent u voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

Elaa biedt in samenwerking met de SIGRA werkgroep 'Privacy en Informatieveiligheid in de eerste lijn' een aantal scholingsmogelijkheden aan. Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing, ook wel de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. De wet bescherming persoonsgegevens vervalt hiermee. Ook voor zorgverleners brengt dit een aantal veranderingen met zich mee, zoals het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten.

Workshop privacy risicoanalyse & afhandeling datalek

Door mr. A.L. (Ton) Veldhuis

Na het doorlopen van deze 3 uur durende sessie voldoet jouw organisatie aan de (basis) eisen van risicoanalyse, heb je een verwerkingsregister opgesteld en ben je voorbereid op mogelijke datalekken (awareness, communicatie, logboek). Uitermate praktisch en gericht op jouw eigen mensen. Zij moeten het doen!

doelgroep Eerstelijns praktijken
aantal deelnemers 3 - 5
datum In overleg
locatie Incompany of bij de SIGRA 
kosten € 750 exclusief btw, inclusief documentatie en stappenplan 
aanmelden Per e-mail bij Marit Blom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Scholing informatiebeveiliging voor de eerstelijns professionals

Door drs. B.J. (Berend) de Vries

Na deze scholing heeft u basale kennis van de veranderde wet- en regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. U weet wat u moet doen om aan de belangrijkste punten van de AVG te voldoen. U bent bewust van de noodzaak zich te kunnen verantwoorden inzake de verwerking van persoonsgegevens.

doelgroep Eerstelijns professionals
aantal deelnemers 50
datum 5 juni 2018 van 17.30-20.00 uur
locatie Elaa, Hoogte Kadijk 143C te Amsterdam 
kosten € 80 
aanmelden Zie de aanmeldbutton in de kalender 

 

Praktijktoets IB-indezorg

Dit is een online vragenlijst, ontwikkeld door Comfort-IA, die je zelf kan doen om zicht te krijgen op jouw huidige praktijksituatie en ondertussen veel te leren over de praktische kant van informatiebeveiliging. Je kan je eigen resultaten spiegelen met andere zorgverleners in Nederland. 

doelgroep Eerstelijns praktijken
kosten € 49, exclusief btw 
aanmelden Via de website (rechtsboven nieuwe aanmelding) 

 

Gerelateerd nieuws

Wat we doen

Samen met het veld werken we aan het verbeteren van de organisatie van geïntegreerde eerstelijnsgezondheidszorg in Amsterdam en Almere. Wij richten ons voornamelijk op de zorgthema’s van de wieg tot het graf. Dit doen wij voor verschillende opdrachtgevers zoals (zorg) organisaties, samenwerkingsverbanden, gemeenten en organisaties uit het sociaal domein.