Online vanuit de Balie: Samen Sterker tegen Psychische Mishandeling

Psychische mishandeling is de meest voorkomende vorm van huiselijk geweld in Nederland. Bijna driekwart miljoen Nederlanders vanaf 16 jaar en 1 op de 5 jongeren heeft er in een of andere vorm mee te maken. Dit brengt ontzettend veel onzichtbaar leed met zich mee. Want psychische mishandeling is vaak niet zichtbaar en wordt niet altijd (h)erkend. Ook weten nog te weinig mensen wat je kunt doen en waar je terecht kunt voor advies en hulp.

Als overheid en als samenleving mogen we ons hier niet bij neerleggen. De gemeente Amsterdam maakt daarom werk van het terugdringen van psychische mishandeling. Dit doen we graag samen met de mensen die voor én met Amsterdammers werken in de jeugdzorg, zorg, onderwijs, ggz en welzijn. Daarom organiseert de gemeente op woensdag 15 december aanstaande een online bijeenkomst.

 

Programma

Tijdens de bijeenkomst geeft Tako Engelfriet van Stichting ‘Het Verdwenen Zelf’ een korte lezing over wat psychische mishandeling is en hoe je het kunt herkennen. In het aansluitende panelgesprek gaan een ervaringsdeskundige, een onderzoeker en mensen uit de formele en informele zorg met elkaar en de deelnemers in gesprek over dit belangrijke onderwerp. Zo worden we samen sterker tegen psychische mishandeling.

 

Aanmelden

De gemeente nodigt je van harte uit om deze interactieve online bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst de link naar de bijeenkomst. Voor meer informate neem contact op met Sandra Holwijn-Menzo via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: gemeente Amsterdam

Gerelateerd nieuws

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...