Arkin Jeugd & Gezin heeft ruimte voor nieuwe cliënten uit de regio Amsterdam Amstelland

Ongetwijfeld wordt in de praktijk de toename van psychische problemen onder jongeren en hun gezinnen ervaren. Corona heeft daar zeker aan bijgedragen, maar ook andere factoren spelen een rol. Arkin Jeugd & Gezin ziet regelmatig hoe het leven van jongeren zo vast komt te zitten dat schoolgang of werk is gestagneerd, dat jongeren meer kampen met depressieve gevoelens en suïcidale gedachten en dat jongeren grijpen naar drugs en alcohol. Er is een sterke toename in het gebruik van lachgas en ketamine. 

Arkin Jeugd & Gezin wil graag samenwerken aan de toekomst van deze jongeren en hun gezinnen. Momenteel leveren zij extra inspanning om de wachtlijstproblematiek te verminderen. Een voorbeeld van deze extra inspanning is een Kortdurend Interventie Team (K.I.T.), die ervoor zorgt dat cliënten direct na intake korter op de wachtlijst staan voor behandeling. Het K.I.T. bestaat uit deskundige, ervaren behandelaren. Door middel van vijf gesprekken kijken zij samen met de cliënt wat de eerste stappen kunnen zijn in het verminderen van klachten. 

Tevens is extra ingezet op behandeling van onder andere eetstoornissen, suïcidaliteit en verslavingsproblematiek en zijn ze hard bezig met de verdere ontwikkeling van eHealth programma’s.

Door deze inzet heeft Arkin Jeugd & Gezin extra tijd en ruimte voor nieuwe cliënten uit de regio Amsterdam Amstelland. Cliënten kunnen dus worden doorverwezen. Voor de actuele wachttijden kijk op de website. Wachttijden kunnen verschillen per zorgmodule. Er wordt geen wachttijd gehanteerd voor de acute zorg (suïcidaliteit, psychoses, ernstige automutilatie, kindermishandeling en huiselijk geweld).

 

Over Arkin Jeugd & Gezin 

Arkin Jeugd & Gezin helpt de jeugdigen (0-25 jaar) en hun opvoeders om te gaan met psychi(atri)sche problemen. Ze richten zich vooral op Kwetsbare Gezinnen en de transitiedoelgroep van 16-25 jaar. Ze vergroten het eigen probleemoplossend vermogen om zo regie te nemen over het eigen leven. Ze werken ontwikkelingsgericht en gezinsgericht en besteden aandacht aan de sociale omgeving. Zo werken ze aan psychische gezondheid en herstel.

 

Vragen of cliënt aanmelden

Bel met 020 - 590 55 55 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of ga naar de website voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Door de wachtlijsten in de gespecialiseerde zorg ontstaat er een stuwmeer in de eerstelijnszorg....

Er is een nieuwe voorziening in Amsterdam, waar mensen met psychische klachten terecht kunnen in...

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar...

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...