Praatplaten over slaap, gezonde voeding, water drinken en bewegen

Hoe ga je als zorg- of onderwijsprofessional in gesprek met ouders met kinderen over een gezonde leefstijl? Glos Educatief maakte in opdracht van GGDZHZ (Zuid-Holland-Zuid) en in samenwerking met Jong JGZ in het kader van Doe ff gezond Dordrecht vier praatplaten over de thema’s slaap, gezonde voeding, water drinken en bewegen. 

Aan de hand van een praatplaat kan het thema makkelijker bespreekbaar worden gemaakt. Een ander voordeel is dat zorg- en onderwijsprofessionals direct alle relevante informatie bij de hand hebben. De vrolijk gekleurde platen zijn opgemaakt in de huisstijl van Doe ff gezond. Elke praatplaat heeft dezelfde opbouw. 

 

Voorzijde

De voorzijde van de praatplaat bevat informatie (richtlijnen, handige weetjes) over het thema en doe-opdrachten in de vorm van kleine dagboekjes om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

 

Achterzijde

De achterzijde bestaat uit inspirerende voorbeelden, receptjes en handige links. De links verwijzen o.a. naar instellingen of speelplekken in de buurt. Zo sluit de praatplaat aan op de leefomgeving van de ouders en kinderen. 

 

Praatplaten

Bron: Gezond in Almere

 

Gerelateerd nieuws

'How about mom' is een app om moeders door het eerste jaar als moeder heen te leiden. Met een team...