#eerlijkzwanger | Bespreek zorgen en vragen!

Op 1 november is de campagne #eerlijkzwanger met een instagram account en website van start gegaan. De campagne heeft als doel dat het bespreken van zorgen, het stellen van vragen en het accepteren van extra ondersteuning tijdens de zwangerschap normaal worden.

Geen enkele aanstaande ouder is perfect. Met #eerlijkzwanger wordt meer aandacht gevraagd voor de echte, eerlijke verhalen rond de zwangerschap. Zorgverleners, zoals verloskundigen, kraamverzorgenden en JGZ’ers spelen hier ook een belangrijke rol in. Er zijn diverse materialen beschikbaar. 

Een roze wolk? Niet altijd. Zorgen en vragen horen erbij.

Zwanger zijn (en mama of papa worden) is een bijzondere ervaring. Maar af en toe ook een erg lastige. Het is normaal om vragen te hebben of je soms zorgen te maken. Dit heeft iedere ouder. Ook al laat niet iedereen dit altijd zien aan de buitenwereld.

Op Instagram zien we vooral het perfecte plaatje. De prachtige foto’s van mooie ronde buiken en de perfect ingerichte babykamertjes. Terwijl zwanger zijn niet alleen maar easy en leuk is. We mogen best delen hoe we ons écht voelen. Ook de minder leuke kant en zorgen horen erbij. Want in het echte leven hoeft niet alles perfect te zijn. Jouw eerlijke verhaal mag er zijn.

 

Over eerlijkzwanger.nl

Via eerlijkzwanger.nl en de instagram pagina ‘eerlijkzwanger’ willen ze ervoor zorgen dat kwetsbaarheid rond aanstaand ouderschap mag bestaan. En willen ze stimuleren om eerlijke verhalen, vragen en zorgen in de zwangerschap met elkaar te delen. Want dit is heel normaal en hoort erbij.

Eerlijkzwanger.nl is mogelijk gemaakt door ZonMw en ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, VUMC Amsterdam, GGD Zeeland, TNO en Zorgbroeders.

Bron: eerlijkzwanger.nl

Gerelateerd nieuws

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...