Kindermishandeling: zó signaleer je en werk je samen

Soms vermoed je als huisarts, praktijkondersteuner, triagist of huisartsassistent dat het in een gezin niet goed gaat. Om signalen te interpreteren en actie te ondernemen, is samenwerking broodnodig. Niet alleen binnen, maar ook buiten de huisartsenpraktijk, met wijkteam, school, Veilig Thuis, JGZ en anderen. De speciale huisartsenzorg-special van Augeo Magazine biedt hiervoor inspiratie en tips en achtergrondinformatie. 

De huisartsenzorg-special van Augeo Magazine staat vol met interviews, bijvoorbeeld over het herkennen van letsel bij kinderen, of over epigentische verandering na kindermishandeling. Ted Kloosterboer werd als kind seksueel misbruikt, wat zijn de gevolgen daarvan? Of, wat kan een doktersassistent of triagist doen vanuit zijn of haar functie en expertise? Kortom, een magazine boordevol inspirerende, informatieve en praktische artikelen.

 

Over Augeo Foundation 

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken ze professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Als particuliere stichting zet Augeo zich in voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit doen ze met deskundigheidsbevordering, onderzoek, beleidsadvies, veerkracht-projecten en onze Jongerentaskforce. Bij dit alles is hun doel altijd dat mishandelde kinderen vaker gezien, gehoord en gesteund worden.

Bron: De Eerstelijns

Gerelateerd nieuws

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...