Steeds meer hulpverleners leren Nu Niet Zwanger-methodiek

In vijf jaar tijd hebben hulpverleners in heel Nederland circa 19.000 kinderwens-gesprekken gevoerd en is het programma uitgegroeid tot een landelijk bekende en goed onderbouwde interventie. Het programma Nu Niet Zwanger biedt handvatten aan hulpverleners om in gesprek te gaan met mensen in een kwetsbare situatie over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. De meerwaarde van het programma wordt in steeds meer gemeenten duidelijk. Er is ook een e-learning beschikbaar die voor iedereen te volgen is.

In Amsterdam werden één jaar geleden de eerste aandachtsfunctionarissen (AF’s) getraind in de Nu Niet Zwanger-methodiek. Inmiddels zijn er ongeveer 70 AF’s in Amsterdam actief in 20 organisaties in het sociaal domein en de medische sector. Denk bijvoorbeeld aan HVO-Querido, OKT en Cordaan.

 

Opleiding en e-learning

Vanaf juni 2023 bieden ze in Amsterdam een vernieuwde versie van de Nu Niet Zwanger-scholing aan voor toekomstige AF's. Deze opleiding is nu gestandaardiseerd in heel Nederland, zodat elke regio dezelfde opleiding kan aanbieden. Naast de training is ook de e-learning herzien en voor iedereen toegankelijk. Je kunt de e-learning volgen via Rutgers leerportaal.

Heb je interesse in de e-learning? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: GGD Amsterdam

Gerelateerd nieuws

De gemeente Amsterdam vindt het belang van vroeg begonnen, veel gewonnen groot. Nu ook de 1001...