‘Project EH-BAK wint de Cliëntenjaarprijs 2019’

Met een ruime meerderheid aan stemmen heeft het project ‘Eerste Hulp Bij Angstige Kinderen’ (EH-BAK) de Cliëntenjaarprijs 2019 van het Flevoziekenhuis gewonnen. Tijdens de nieuwjaarsborrel van het Flevoziekenhuis op 7 januari maakte Frank Heeren, voorzitter van de cliëntenraad, de winnaar bekend. Lieke Verhagen, medisch pedagogisch zorgverlener van de afdeling Kindergeneeskunde, nam de prijs -een cheque van € 2500,- en een beeldje- in ontvangst. 

 

Afleidingsmateriaal voor kinderen met angst 

Kinderen die afgeleid worden tijdens een onderzoek of behandeling ervaren minder pijn en angst. Dat blijkt uit onderzoek. In de EH-BAK zitten verschillende soorten afleidingsmateriaal waarmee kinderen worden afgeleid. Bijvoorbeeld een bellenblaas. Het prijzengeld wordt besteed aan de aanschaf van afleidingsmateriaal en scholing voor medewerkers die zorg verlenen aan kinderen. 

 

Cliëntenjaarprijs

De cliëntenraad van het Flevoziekenhuis reikt om het jaar een prijs uit aan een project of een idee dat de zorg aan onze patiënten verbetert. Medewerkers van het Flevoziekenhuis presenteren hun project aan een jury. De jury nomineert drie projecten. In november en december stemmen patiënten en bezoekers online op hun favoriete project. De prijs bestaat uit €2500,- en een beeldje gemaakt door een kunstenaar van atelier 'De Witte Olifant'.

 

Cliëntenraad

De Cliëntenjaarprijs is een initiatief van de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis. De cliëntenraad adviseert gevraagd en ongevraagd de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis over kwaliteit van de zorg. Dit jaar hebben ruim 900 mensen gestemd

Bron: Flevoziekenhuis

 

Gerelateerd nieuws

'How about mom' is een app om moeders door het eerste jaar als moeder heen te leiden. Met een team...