Amsterdammers met een mobiliteitsbeperking kunnen voor 1 euro heen en weer

Er is hulp voor Amsterdammers die moeite hebben om in hun eigen buurt de huisarts, fysiotherapeut of winkel te bereiken. Vervoersinitiatief HeenenWeer brengt ze naar hun gewenste bestemming. Binnenkort kunnen bewoners met een mobiliteitsbeperking uit alle buurten van stadsdeel Zuid en Centrum gebruikmaken van dit vrijwilligersinitiatief. De dienst was tot nu toe alleen actief in De Pijp en Rivierenbuurt en breidt langzaam uit.

 

1 euro

HeenenWeer maakt gebruik van elektrische gehandicaptenvoertuigen. Hiermee brengen ze mensen met een mobiliteitsbeperking overal waar ze heen willen, in de eigen buurt. Zo kunnen zij makkelijker naar hun dagelijkse bestemmingen. De kosten? 1 euro voor een heenenweertje.

 

Voor en door de wijk

De dienstverlening komt tot stand met hulp van veel vrijwilligers. In de toekomst breiden we het vrijwilligersvervoer in de stad verder uit. Als blijkt dat het goed werkt, komt er meer subsidie beschikbaar. HeenenWeer krijgt in ieder geval subsidie tot en met juni 2023.

 

Meer weten

Meer over alternatieve vervoersmogelijkheden voor bewoners met een mobiliteitsbeperking lees je in de Toekomstvisie Sociaal Vervoer.

Bron: gemeente Amsterdam 

Gerelateerd nieuws

Eind november organiseerde Elaa samen met stichting PaTz een inspiratiebijeenkomst voor PaTz...

Vanuit het platform wijkverpleegkundige zorg, Zorg in de Wijk en Amsterdam Vitaal & Gezond wordt...