Ouderengeneeskunde aan huis

Binnenkort start het Netwerk Ouderengeneeskunde Amsterdam (NOA) met medische dienstverlening voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie. Vanwege de toenemende vraag naar medische zorg hebben de specialisten ouderengeneeskunde (SO's) en de organisaties hun krachten gebundeld.

Door deze nieuwe manier van werken kunnen meer huisartsen en ouderen van goede zorg worden voorzien op de juiste plek. Als een huisartspraktijk betrokkenheid van een SO wenst, verwijs dan naar het NOA. De SO is expert op het gebied van complexe (multi)morbiditeit en kan laagdrempelig betrokken worden bij een patiënt. Het liefst voordat er een acute situatie ontstaat.

Verwijsvragen kunnen bijvoorbeeld zijn: cognitieve screening; algehele functionele achteruitgang; probleemgedrag en/of een medicatie-review. De huisartspraktijk kan ook een collegiaal overleg, een MDO of een thuisconsult aanvragen.

Het NOA gelooft in korte lijntjes en goede relaties met huisartspraktijken, er wordt daarom binnen het NOA wijkgericht gewerkt. Huisartspraktijken hebben straks hun eigen team van SO's klaar staan, waar ze terecht kunnen met vragen of naar toe kunnen verwijzen.

Met ingang van 1 september 2022 kan er via ZorgDomein worden verwezen naar het NOA eerste lijn. Vanaf half juli kun je voor meer informatie ook terecht op noaeerstelijn.nl.

Het NOA is een samenwerking van alle zorgorganisaties met SO's in het team, dit zijn: Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean, Family Supporters, Vivium en ZGAO. 

Bron: NOA