Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam

Tegenwoordig wonen ouderen steeds langer thuis. Het kan gebeuren dat er een situatie ontstaat dat dit niet meer gaat, bijvoorbeeld na een val of door een delier bij een infectie. Tijdelijke opvang is dan snel nodig. 
  

Bel 020 - 26 28 112 voor tijdelijke opname in de ouderenzorg

Via dit telefoonnummer kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week patiënten aanmelden voor tijdelijke opname in de ouderenzorg. Het gaat om eerstelijns verblijf (ELV) en crisisopname (WLZ) in Amsterdam. Dit telefoonnummer is hetzelfde nummer dat ook wordt gebruikt voor het Aanmeldportaal Amsterdam Noord. 
  

Wat verandert er

Voorheen moest je verschillende zorginstellingen bellen om te kijken of er plek was. Dat kostte onnodig tijd en is verleden tijd. De voordelen:

Hoe werkt het? De stappen op een rij

 1. Voordat je belt, verzamel de gegevens van de patiënt. Zo kunnen ze zo snel mogelijk helpen. Kijk voor de benodigde gegevens naar de Route voor Huisartsen tijdelijke Zorg
 2. Bel 020 - 26 28 112 voor het regelen van de opname.
 3.  Voer de postcode van de patiënt in. Je wordt direct doorgeschakeld naar de ouderenzorgorganisatie in het woongebied van de patiënt.
 4.  Mocht er geen bed vrij zijn, dan kun jouw patiënt op een wachtlijst plaatsen. Je wordt teruggebeld zodra er een plek vrij is.
 5.  Tijdens kantooruren kun je dit nummer bellen voor zowel aanmeldingen als algemene vragen over tijdelijke opname en/of consultatie.
 6. Het nummer is buiten kantoortijden alléén te gebruiken voor aanmeldingen tijdelijke zorg. 
    

Belangrijk

 • Bespreek, voordat je belt met de patiënt/familie, of men voorkeur heeft voor opname dichtbij huis of elders in Amsterdam.
 • Als je een opname aan ziet komen of kunt plannen, bel ons dan op werkdagen tijdens kantooruren. Zo hebben we voldoende tijd om de opname samen goed te regelen. En is het telefoonnummer in de avonduren beter bereikbaar voor dringende zaken. 
    

Feedback is welkom

Het aanmeldportaal is een nieuwe manier van werken. De eerste drie maanden wordt extra in de gaten gehouden hoe het loopt. Daarom ontvangen ze graag feedback via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  

Meer informatie

Op aanmeldportaaltijdelijkezorgamsterdam.nl staat meer informatie waaronder de Route voor Huisartsen tijdelijke Zorg met alle stappen en het afwegingsinstrument voor triage.