Oproep inspirerende voorbeelden: samenwerking huisartsenpraktijken en sociaal domein

Kent u een mooi voorbeeld van samenwerking tussen zorgverleners in de eerste lijn en professionals uit het sociaal domein? Vanuit het lectoraat Schulden en Incasso (Hogeschool Utrecht) zijn we op zoek naar inspirerende voorbeelden waar vanuit huisartsenpraktijken wordt samengewerkt met professionals werkzaam in het sociaal domein, bijvoorbeeld welzijnscoaches of professionals van het sociaal (wijk)team of de gemeente.

Indien er binnen de samenwerking aandacht is voor kwetsbare patiënten met schuldproblemen, is dat een pre, maar niet noodzakelijk. We gaan de goede voorbeelden bezoeken en de belangrijkste do’s and don’ts beschrijven. We bevragen hoe de samenwerking is ingericht en wat het oplevert. Daarnaast bundelen we de aan- en afraders voor implementatie elders. Deze bundeling is onderdeel van het project ‘Financiën in de Spreekkamer’ dat samen met de Zorggroep Almere met subsidie van het ministerie van SZW wordt uitgevoerd.

Meer over het project, kunt u hier lezen. U kunt een project aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door een e-mail te sturen.