Vergeet jezelf niet, als je voor een ander zorgt!

Hoe voel jij je? De coronacrisis vergt veel van je mentale veerkracht als zorgprofessional. De werkdruk is extra groot en maak je nu heftige dingen mee. Soms vergeet je wellicht het belangrijkste instrument: jezelf. 

Op de website 'Vergeet jezelf niet' vind je tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals. 

 

De Covid Marathon

De Coronacrisis vergt veel van ons en van onze mentale veerkracht. Als zorgverlener of personeelslid in de zorgsector is de werkdruk extra groot en maak je heftige dingen mee. Soms vergeet je wellicht het belangrijkste instrument: Jezelf. Juist nu je in deze marathon zit moet je ook voor jezelf zorgen. Doe dit voor jezelf, maar ook voor je patiënten en collega’s. Want juist nu zijn de de gevolgen van uitval enorm. We staan pas aan het begin van deze mentale Covid-19 Marathon.

Het initiatief 'Vergeet jezelf niet' heeft als doel om voor iedere zorginstelling een hulppakket te bieden om de mentale veerkracht van de medewerkers te versterken. Het is mogelijk om voor je eigen organisatie een gepersonaliseerde Med Kit samen te stellen. Denk aan factsheets, flyers, posters, tools, instructiefilmpjes etc. Daarnaast wordt een algemeen online platform ontwikkelt waarop zorgmedewerkers zich kunnen laten informeren en inspireren of vragen kunnen stellen. Puur om de zorghelden van dienst te zijn.

Met dank aan het Ministerie van Defensie die dit initiatief op weg heeft geholpen met hun folder vol goede tips en adviezen en een inspirerend webinar. Deze handige tips zijn opgepakt en verwerkt in de toolkit in samenwerking met met het Amphia Ziekenhuis en GGZ Breburg. 

Configureer je eigen gepersonaliseerde posters met tips voor jouw zorgzorginstelling hier.

Bron: ZonMw