Het coronavirus (COVID-19) en leefstijl

Hoe behouden we een gezonde leefstijl in tijden van corona? Het coronavirus (COVID-19) houdt Nederland in zijn greep. Mensen blijven zoveel mogelijk thuis om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Thuis blijven, thuis werken en thuis lesgeven hebben een enorme impact op ons dagelijks leven.

 

Leefstijladvies voor thuis

Tijdens de coronacrisis is het nog belangrijker om de lichamelijke en mentale gezondheid op peil te houden. Daarom verschillende leefstijladviezen voor thuis. Met deze adviezen kunnen professionals werkzaam bij de gemeente, GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst of in de zorg mensen helpen om thuis een gezonde leefstijl te behouden.

 

Wetenschappelijk onderbouwde adviezen

De leefstijladviezen voor thuis zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende thema-instituten, de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM) ) en de Wetenschappelijke Adviesraad Corona Gedragsunit van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De algemene maatregelen rondom bestrijding van het nieuwe coronavirus in Nederland zijn hierin leidend.

 

Onderzoek naar gedrag en welbevinden

Het RIVM en GGD GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie onderzoeken het gedrag en welbevinden van Nederlanders tijdens de coronacrisis. Onderzocht wordt wat ze vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ze gaat. Bekijk de uitkomsten van het onderzoek.

Vragen over het coronavirus en het dagelijks leven? Bekijk dan de veelgestelde vragen op Rijksoverheid.nl.

 

Leefstijladviezen per thema


Bron: RIVM

 

Gerelateerd nieuws