Een rookvrije generatie in Almere

Niemand wil dat kinderen gaan roken en toch raken per week honderden kinderen verslaafd. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Daarom is een Rookvrije Generatie de ambitie in het Nationaal Preventieakkoord. Dat betekent dat in 2040 geen kind meer rookt of begint met roken en het aantal volwassenen dat rookt minder dan 5% is.

Ook Almere zet zich in voor een Rookvrije Generatie. Momenteel is de gemeente met partners in de stad in gesprek om mogelijkheden en ideeën te bespreken om tot een rookvrije generatie te komen. Ook kijkt de gemeente ernaar om de eigen locaties, zoals het stadhuis, geheel rookvrij te maken.

Er zijn de afgelopen tijd al stappen gemaakt in Almere, mede door landelijke wetgeving maar ook door inzet van Almeerse verenigingen, organisaties en inwoners; zo zijn steeds meer sportverenigingen rookvrij, is het steeds minder gebruikelijk om te roken bij speelplekken van kinderen en zijn sinds 1 augustus de schoolpleinen rookvrij.

Driekwart van de Nederlanders vindt het belangrijk dat de samenleving zich inzet voor een Rookvrije Generatie. Het draagvlak is er dus! 

Bron: Gezond in Almere 

Gerelateerd nieuws

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...

Een grote groep artsen sloegen op 1 juli jongstleden alarm bij de Tweede Kamer en deed een oproep...