Stoppen met roken in oktober? Doe mee met Stoptober!

Op 1 oktober start de 8e editie van Stoptober. Veel zorgprofessionals slaan jaarlijks hun handen ineen om bij te dragen aan het succes van de landelijke campagne Stoptober.

Samen 28 dagen niet roken in oktober: daar gaat het om!

 

Stoptober werkt

Stoptober is theoretisch onderbouwd en een bewezen effectieve methode die ondersteunt bij het stoppen met roken. Stoptober heeft een positieve insteek waarbij sociale steun een kernelement is. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet roken de kans vijf keer groter is dat iemand blijvend stopt met roken?

 

Belangrijke rol zorgverlener bij Stoptober

Roken is een verslaving en stoppen met roken geeft enorm veel gezondheidswinst. We weten dat stoppen met roken niet makkelijk is. Stoptober is een gemakkelijke manier om stoppen met roken met een patiënt te bespreken. Het vraagt weinig tijd en is eenvoudig te combineren met een stopadvies. Bovendien is het bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener significant vaker leidt tot een stoppoging.

 

Stoptober App

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site stoptober.nl de gratis Stoptober-App downloaden. Je kunt je patiënt hier eventueel ook bij helpen. Via de app worden deelnemers ondersteund een aangemoedigd. Zo kunnen ze gebruikmaken van alle steun die Stoptober te bieden heeft. De app heeft een groepsfunctie. Ook zorgverleners kunnen een community aanmaken om daarin de patiënten die deelnemen aan Stoptober te ondersteunen. Deelnemers kunnen zich tot en met eind oktober aanmelden en meedoen.

Kijk voor meer informatie en (digitale) materialen op de website van het Trimbos Instituut. De GGD Amsterdam heeft nog een kleine voorraad Stoptober posters en flyers. Neem hiervoor contact op met de GGD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerd nieuws

Een grote groep artsen sloegen op 1 juli jongstleden alarm bij de Tweede Kamer en deed een oproep...