Lekkerinjevel.amsterdam

Digitale ondersteuning om je te helpen lekker(der) in je vel te zitten. Samengesteld door zorgverleners in de buurt.

Om gezond te blijven hebben we een goede leefstijl nodig. Vaak kan je hier zelf mee aan de slag door bijvoorbeeld genoeg te bewegen en gezond te eten. Maar ook zelfinzicht en begrijpen waarom je doet zoals je doet kunnen zorgen voor een betere balans. Als je lekker in je vel zit kan je namelijk beter omgaan met tegenslagen, stress en andere emoties of dingen die je tegenkomt in je leven.

Samen met huisartsen en psychologen zijn we op zoek gegaan naar kwalitatief goede producten die je hierbij helpen. Het resultaat vind je op deze website en wordt regelmatig vernieuwd.

De hulpmiddelen zijn korte e-health programma's die in een eigen tempo, alleen of met een begeleider, gevolgd kunnen worden. Maar er zijn ook, door de GGD getoetste en goedgekeurde mobiele apps die ondersteuning leveren bij het maken van een verandering en betere keuzes voor je gezondheid. Verder vind je video's, podcasts, animaties, andere mediatools en een lijst met externe websites en links waar meer informatie over bepaalde onderwerpen te vinden is. Wil je iemand spreken dan kan je gebruik maken van de (telefonische) hulplijnen.

De e-health programma's worden gratis aangeboden. Je herkent ze aan de ronde vorm. Om de e-health programma's te kunnen gebruiken moet je eenmalig een account aanmaken. Een aantal mobiele apps heeft een betaalde premium functie maar is ook altijd gratis bruikbaar.

Lekker in je vel.Amsterdam wordt gratis aangeboden aan alle Amsterdammers. Achter dit gezondheidsplatform zit een samenwerkingsverband van diverse organisaties: Arkin, Sigra, HvO Querido, Cordaan, Roads, Amsterdamse Huisartsenalliantie, GAZO, ROHA, de Regenboog Groep, Leger des Heils, Cliëntenbelangen Amsterdam, CQ procesmanagement, Civic, Buurtteam Amsterdam Zuidoost, WegwijsGGZ, AHTI, Combiwel, Zilveren Kruis en de Gemeente Amsterdam.

Bron: Lekkerinjevel.amsterdam