Wijknetwerken Amsterdam Platform

Sinds deze maand heeft Wijknetwerken Amsterdam een interactief online-platform. Hiermee kunnen alle partners in de wijk stedelijk en/of per stadsdeel kennis uitwisselen, berichten en reacties plaatsen. Dit (besloten) platform is voor iedereen die informeel en/of formeel betrokken is bij de zorg of ondersteuning van Amsterdammers. Het platform is een aanvulling op de whatsappgroepen. 

Geïnspireerd op het succes van de whatsappgroepen per wijk/stadsdeel is dit platform opgezet om onder andere samenwerking te stimuleren, sneller de weg te vinden en kennis, tips en informatie met elkaar te delen. Het uiteindelijke doel is: snellere en efficiënte zorg en ondersteuning voor uiteenlopende doelgroepen. De voordelen van het nieuwe platform zijn onder meer dat het een stedelijk bereik heeft met een filteroptie naar een gebied, het niet vol raakt en overzichtelijk blijft. 

Activiteiten die elders niet of onvoldoende bekend zijn, kunnen op dit platform onder de aandacht worden gebracht. Bijvoorbeeld dat er bij een bepaald project maatjes beschikbaar zijn of iets nieuws start. Het is dus niet bedoeld als een (nieuwe) sociale kaart. Raadpleeg de bestaande sites waar het (reguliere) aanbod voor Amsterdammers/hulpvragers staan, zoals Jekuntmeer.nl of Buurtteam Amsterdam.

Laat je ervaring weten of neem bij vragen contact op met de netwerkmanagers.
Bron: Buurtteam Amsterdam 

 

 

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...