Ga mee met de virtuele wijktour door jouw wijk

Elaa organiseert al enkele jaren de wijktour waarbij we huisartsen en praktijkondersteuners kennis laten maken met het aanbod binnen het sociaal domein in hun wijk. Dit doen we altijd wandelend en/of fietsend van locatie naar locatie. Helaas is dit nu niet mogelijk. Omdat wij jullie toch graag met elkaar in contact willen brengen kun je nu mee op virtuele wijktour. En nu het buiten koud en nat is, heeft dit ook weer zo z’n voordelen.  

 

Waarom een wijktour

Bekend is dat sociaal maatschappelijke factoren invloed hebben op de gezondheid; het leven van ieder mens wordt bepaald door het welbevinden op maatschappelijk, sociaal, lichamelijk en geestelijk domein. Doordat problemen zich vaak vertalen in lichamelijke klachten komen deze mensen bij de huisarts en/of praktijkondersteuner op het spreekuur. Door alert te zijn op achterliggende problemen en hierop door te vragen kan het zijn dat je deze mensen beter kunt doorverwijzen naar het aanbod in het sociaal domein. Bijvoorbeeld naar een maatschappelijk werker of een welzijnscoach. Daarvoor moet je wel weten wie dat zijn, waar ze zitten en wat ongeveer hun aanbod is in jouw wijk. Dat laten we zien tijdens de virtuele wijktour.  

“Heel inspirerend om op bezoek te gaan bij instanties in onze wijk waar mensen zich met hart en ziel inzetten voor onze populatie”, Renée Elsas huisarts in Amsterdam Slotermeer. 

 

De virtuele wijktour

Met behulp van (live) video of foto’s laten we de locaties of initiatieven zien. Verschillende sprekers zullen vertellen wat hun aanbod is en welke patiënten je naar hun kunt doorverwijzen.  

 

Doel wijktour

De wijktour heeft als doel de samenwerking tussen huisartsen, praktijkondersteuners en sociaal maatschappelijke organisaties in de wijk te verbeteren. Hierdoor kan aanbod en gebruik van zorg op sociaal maatschappelijk en informeel gebied vanuit de huisartsenpraktijk beter worden benut.  

 

Interesse

Voor meer informatie over de virtuele wijktour neem contact op met de adviseur uit jouw regio. Hij/zij vertelt je er graag meer over.
   

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...