Help de gemeente Amsterdam bij de campagne hulp bij geldproblemen

Mensen schamen zich vaak voor hun schulden. Laat ze weten dat de gemeente Amsterdam graag helpt. In ieder stadsdeel is er gratis hulp. 

Veel Amsterdammers hadden al geldzorgen. Nu hebben nóg meer mensen geldzorgen. Oorzaak: de coronacrisis. Het gevaar? Dat iemand denkt ‘het komt wel goed’. 

Veel mensen wachten te lang met hulp zoeken. Dat is jammer, want dat kost tijd én geld. Op een niet betaalde rekening komen eerst incassokosten en later torenhoge kosten voor een deurwaarder. Daarom start Amsterdam deze maand deel 2 van de campagne ‘Geldproblemen? We helpen graag en onze hulp is gratis’. Deze campagne is een herhaling van de eerdere campagne ‘Geldproblemen?’ die in het voorjaar via de online kanalen draaide. 

 

Kwetsbare werkenden

Volgens het Nibud ervaren kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen nu vaker een terugval dan mensen in loondienst. Van mensen in loondienst maakt 16 procent zich zorgen over het inkomen, terwijl dat percentage bij jongeren en zelfstandigen op respectievelijk 33 en 46 procent ligt. Jongeren en zelfstandigen zijn bezorgd over het behoud van werk, een dalend inkomen of het zelfs helemaal wegvallen daarvan. 

Om de gratis hulp onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep zijn er via Facebook, Instagram, Snapchat en Google Ads verschillende uitingen te zien. Zo maakten de studenten van het leerbedrijf van het Mediacollega een mooi filmpje waarin jongeren openhartig vertellen over hun geldzorgen. 

 

Meer informatie over gratis hulp bij schulden

Kijk op Geldproblemen of bel 020 252 6000

Bron: gemeente Amsterdam