Doe mee met de Slimme Zorg Estafette 2021

Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Laat je inspireren en doe mee!

 

Waarom de Slimme Zorg Estafette?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis heeft ook laten zien dat beeldbellen of digitale consultaties tussen zorgprofessionals een grote bijdrage kunnen leveren. Hierdoor kwamen innovatie en slimme zorg in een stroomversnelling terecht. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te innoveren, maar ook mogelijk. Het is nu belangrijk om deze beweging vast te houden en niet terug te vallen in oude gewoonten en werkwijzen. En daar hebben we elkaar voor nodig. 

2021 02 01 slimmer zorg estafette kaartDaarom vindt van 1 tot en met 26 februari 2021 de Slimme Zorg Estafette plaats: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Zo kunnen organisaties in verschillende regio’s van elkaar leren. En kan iedereen ervaring opdoen met slimme zorg en innovatie voor gezondheidszorg en welzijn. 

Het ministerie van VWS wil met de Slimme Zorg Estafette aandacht vragen voor innovatie en slimme zorg. Vanuit het ministerie zijn er drie programma’s en één directie betrokken; programma’s De Juiste Zorg op de Juiste Plek, Werken in de zorg en Zorg van Nu en directie Innovatie en Zorgvernieuwing. De Slimme Zorg Estafette vindt achtereenvolgend plaats in:

  • Regio oost (Gelderland, Overijssel, Flevoland): 1-5 februari 2021
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 8-12 februari 2021
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe):15-19 februari 2021
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 22-26 februari 2021  

 

Deelsessie 8 - Beter Oud Amsterdam: online en offline verbonden

We doen als programma Beter Oud in combinatie met Amsterdam Vitaal & Gezond mee aan deze Slimme Zorg Estafette. Projectleider Beter Oud Mathilde Dijk en huisarts Jeroen Baars verbonden aan de stuurgroep van het programma nemen jullie mee in het online en offline verbonden zijn.

Het Programma Beter Oud Amsterdam beoogt integrale zorg voor kwetsbare ouderen. Dit gebeurt onder andere door de inzet van een POH-Ouderen. Deze aanpak wordt ondersteund door communicatieplatform cBoards (Amsterdamse Huisartsen alliantie/Elaa). Hoe digitale en fysieke ondersteuning van ouderen hand in hand gaat vertellen zij in deze workshop. We gaan in gesprek over de opschaling van dit initiatief.  

 

Meer weten? Bel of mail met