Huisarts(en) gezocht voor nieuw gezondheidscentrum in Amsterdam Nieuw-West

De komende jaren - van 2021 tot 2026 - worden in Amsterdam Geuzenveld meer dan 700 woningen gebouwd met een gemengd programma, waarvan 500 aanvullend op het huidige aantal. Dat betekent 500 extra huishoudens, rond de 1000 en 1500 nieuwe bewoners de komende jaren.

De vraag naar huisartsen is groot in Geuzenveld en zal blijven groeien. Zowel door de bouw van extra woningen als ook door de patiëntenstop bij huidige huisartsen. De gemeente Amsterdam heeft al ruimte geclaimd voor een gezondheidscentrum in de Eendrachtsparkbuurt in Geuzenveld. Diverse eerstelijnsprofessionals willen hier graag gehuisvest worden. Het is helaas nog niet gelukt om een huisarts(en) te werven.

Ben jij huisarts en heb je interesse om je te vestigen in een nieuw gezondheidscentrum in de Eendrachtsparkbuurt? Neem dan contact op met Sylvia Kneefel van de gemeente Amsterdam.

  • 06 22 43 60 88
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Eendrachtsparkbuurt

De Eendrachtsparkbuurt is bijna klaar. De laatste 200 woningen en een medisch centrum moeten nog gebouwd worden. Het plan voor deze buurt is gemaakt door een internationaal beroemde Spaanse architect. Als de laatste 200 woningen worden opgeleverd zijn er meer dan 1000 woningen rondom het groene Wigbold Ripperdaplantsoen en aan de rand van Eendrachtspark gerealiseerd. Van die 1000 nieuwe woningen is 26% koop, 41% vrije sector of middensegment en 33% sociale huursector.

Aan de andere kant van de weg staat het Parkrand gebouw (foto), een architectonisch hoogstandje dat alle ontwerpbladen heeft gehaald. In dit bijzondere gebouw vind je uitsluitend vrije sector woningen.

De buurt en de omgeving zijn ruim, groen en met aandacht aangelegd met een hoge concentratie woningen rondom groen en met veel gebouwde parkeerplaatsen. De mensen zijn betrokken en wonen met plezier in de Eendrachtsparkbuurt.

Gerelateerd nieuws