Rookvrije Ziekenhuizen in Amsterdam

Het Amsterdams Rookalarm, een initiatief van de Huisartsenkring Amsterdam, GGD Amsterdam, Jellinek en Elaa, heeft een brief gestuurd naar de Raden van Bestuur van alle Amsterdamse ziekenhuizen om te pleiten voor rookvrije ziekenhuizen. Dit naar aanleiding van de aanklacht van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis tegen de tabaksindustrie. 

Op dit moment wordt er nog veel gerookt rond ziekenhuizen. Vaak is er vlak voor de ingang een plek waar patiënten en staf zich verzamelen om te roken. Wij vinden dat dit moet stoppen. Kinderen en patiënten moeten niet met rook worden geconfronteerd op het moment dat ze voor hun gezondheid naar een ziekenhuis gaan. Verpleegkundigen die naar rook ruiken en een patiënt verzorgen moeten hier mee stoppen. Nicotineresiduen die door rokers mee naar binnen worden genomen, tot in de neonatale intensive care aan toe, zijn schadelijk voor de gezondheid.

Het Amsterdams Rookalarm stelt voor om gezamenlijk het veranderingsproces in gang te zetten of ondersteunen. 

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

Wat we doen

Samen met het veld werken we aan het verbeteren van de organisatie van geïntegreerde eerstelijnsgezondheidszorg in Amsterdam en Almere. Wij richten ons voornamelijk op de zorgthema’s van de wieg tot het graf. Dit doen wij voor verschillende opdrachtgevers zoals (zorg) organisaties, samenwerkingsverbanden, gemeenten en organisaties uit het sociaal domein.