Doe mee met #millionpositivefaces

Hiv is tegenwoordig goed te behandelen en gelukkig hebben steeds meer mensen wereldwijd toegang tot medicatie. Maar een pil tegen stigma en onwetendheid bestaat niet. Dit maakt dat mensen met hiv in een isolement kunnen raken en daardoor goede zorg moeten ontberen.

Ook in ons land hebben mensen met hiv nog veel te maken met negatieve reacties uit hun omgeving. Uit angst voor oordelen en afwijzing durven velen hun hiv-status niet te delen met anderen. Mensen die hiv hebben, maar dit nog niet weten, durven zich niet te laten testen uit vrees voor het label van hiv-positief.

Dit stigma maakt een normaal leven met hiv moeilijk. En dat zou niet zo moeten zijn. Door mee te doen met deze campagne laat je zien dat je solidair bent met mensen met hiv in Nederland en over de hele wereld.

De hiv vereniging wil daarom een miljoen selfies verzamelen, om tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam in juli 2018 een krachtig statement te maken tegen stigma en discriminatie van mensen met hiv.

Ze zijn voor deze campagne geïnspireerd door de doelstelling van de Verenigde Naties om een einde aan aids te maken: 100x100x100 (= 1 miljoen!). Dit houdt in dat 100% van de mensen met hiv ter wereld hun status kennen, iedereen met hiv toegang heeft tot hiv-behandeling en bij iedereen deze behandeling ook aanslaat. En er is nul stigma, er zijn nul doden als gevolg van aids en nul nieuwe hiv-infecties!

Samen zijn we solidair met mensen met hiv. Bekende en minder bekende Nederlanders, kleine en grote bedrijven en jij! Doe mee en upload je selfie! 

 

Gerelateerd nieuws