Doe mee met Stoptober 2018 en bestel gratis materiaal

Op 7 september start voor de vijfde keer in Nederland de campagne 'Stoptober, 28 dagen niet roken!'. Het doel is om rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. Zorgprofessionals hebben een belangrijk aandeel gehad in het succes van voorgaande edities van Stoptober.

Doel Stoptober

Doel van Stoptober is om rokers aan te moedigen 28 dagen niet te roken in de maand oktober. Stoptober wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS. Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stopmoment van 28 dagen in oktober. Rokers worden door bekende en onbekende Nederlanders, huisartspraktijken en ziekenhuizen, radiospots en social media uitgenodigd om mee te doen met deze stopactie. De Stoptober-app, de Facebookpagina en e-mailondersteuning helpen om het vol te houden. 

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is goed te overzien. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om definitief te stoppen vijf keer zo groot is geworden. 

Doe mee: verspreid materialen

Als zorginstelling kan je meedoen aan Stoptober door posters op te hangen in de wachtruimte- en/of in spreekkamers en flyers en visitekaartjes uit te delen aan rokende patiënten. Op stoptober.nl staat alle informatie die patiënten nodig hebben om mee te doen aan Stoptober. 

Doe je dit jaar ook mee?

Bestel dan de materialen gratis via de webwinkel van het Trimbos-instituut. Zie ook

 

Gerelateerd nieuws

Een grote groep artsen sloegen op 1 juli jongstleden alarm bij de Tweede Kamer en deed een oproep...