Online platform rookvrij.nl gelanceerd om omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken

Iedereen kan iets doen voor rookvrije plekken in de buurt 

 

Vandaag zetten de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds een nieuwe stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden.

Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken. 

Rookvrije plekken voor kinderen 

Ruim acht op de tien Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl laten initiatiefnemers de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is. 

Iedereen kan iets doen 

Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij: “Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden. Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren.”

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen bijdragen aan het rookvrij maken van plekken in de buurt en gaat heel Nederland, samen met de meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, op weg naar een Rookvrije Generatie.

Help de campagne tot een succes te maken

Vandaag start de mediacampagne om zo veel mogelijk mensen op te roepen te tekenen voor hun rookvrije omgeving op rookvrij.nl. In deze eerste periode staat de sport als voorbeeld centraal in de TV commercial. Je kan mee helpen aan deze campagne door actief mensen te vragen te tekenen op rookvrij.nl en/of om de campagne verder onder de aandacht te brengen. De tv-commercial vind je hier. Via deze link kan je een media-kit downloaden met andere middelen die je kan gebruiken voor communicatie over de campagne. Deze bevat een beeldmerk en het logo Rookvrij Kinderspel, een kort tekstje over de campagne, diverse varianten van de video (15 en 30 seconden, met en zonder ondertiteling) en een persbericht over de lancering.  

Vragen en/of opmerkingen over de campagne graag contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2018 10 29 rookvrij nl beeldmerk

 

Gerelateerd nieuws

Een grote groep artsen sloegen op 1 juli jongstleden alarm bij de Tweede Kamer en deed een oproep...