Veelbelovende start huisarts+punt

Twee locaties, vijf specialismen, ruim 70 verwijzingen waarvan 45 consulten al zijn verricht - de eerste weken van huisarts+punt zijn een feit! Op 4 oktober ontving huisarts+punt locatie Noord (HAP BovenIJ ziekenhuis) haar eerste patiënten. En op 5 oktober werden de eerste specialistisch adviesconsulten gehouden op de locatie Centrum (OLVG Spuistraat). De spreekuren zijn gestart met veel enthousiasme onder de medewerkers én patiënten.

2018 11 05 procesflow huisartsplus
Volle spreekuren dermatologie

Sinds half september kunnen huisartsen hun patiënten verwijzen via ZorgDomein. Met name de spreekuren Dermatologie lopen snel vol. Om patiënten op korte termijn te kunnen helpen, heeft de dermatoloog haar spreekuur per 1 november uitgebreid. Ook voor de specialismen KNO en Longgeneeskunde komen de verwijzingen op gang. Een veelbelovend begin!  

Denk ook aan de spreekuren voor kinderen en patiënten met wonden

Voor Kindergeneeskunde en Wond Expertise blijven de verwijzingen nog wat achter. En dat is jammer, aldus kinderarts Lotte Hendrikx. Zij ziet namelijk veel patiëntjes op haar reguliere spreekuur die net zo goed geholpen zouden zijn met een consult bij huisarts+punt.

Dit geldt ook voor patiënten bij het Wond Expertise spreekuur van Jolanda Alblas (PA); een groot deel kan zij ook helpen bij huisarts+punt. Twijfel? Op de website staan de verwijscriteria toegelicht.  

Meer informatie

Wil je meer weten over huisarts+punt? Of wil je weten hoe jouw patiënten kunnen profiteren van een specialistisch adviesconsult? Kijk dan op huisartspluspunt.nl. Of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via het contactformulier.  

Bron: Nieuwsflits Huisarts+Punt

 


 Lees ook