Gratis inloopspreekuur Stoppen met Roken in Amsterdam Noord

2019 03 18 stoppen met roken


Stoppen met roken specialist Fien Huige houdt sinds november 2018 een gratis inloopspreekuur in Gezondheidscentrum Waterlandplein. Mede mogelijk gemaakt door Huisarts David Koetsier.

Elke maandagochtend is iedereen die meer over stoppen met roken wil weten van harte welkom. Men hoeft zich niet van te voren aan te melden. Mensen die langskomen kan Fien op weg helpen bij het stoppen, door door te verwijzen of door de roker zelf te begeleiden.

Ook mensen die niet roken maar bijvoorbeeld een rokende partner hebben of mensen die al gestopt zijn, en toch wat extra coaching kunnen gebruiken zijn van harte welkom. De doelgroep is heel divers.

Het blijkt dat mensen met een minimum inkomen eerder een stoppoging wagen als alle financiële belemmeringen worden weggenomen. (Bron: onderzoek AMC Stoppen met roken voor Amsterdammers met een minimuminkomen). Door het spreekuur gratis aan te bieden hoeft de doelgroep niet te declareren. Zo hoopt Bureau Los juist deze Amsterdammers te kunnen ondersteunen.  

Bureau Los doet dit project vrijwillig en is nog op zoek naar organisaties en instellingen die dit project financieel willen ondersteunen. 

 

Gerelateerd nieuws

Een grote groep artsen sloegen op 1 juli jongstleden alarm bij de Tweede Kamer en deed een oproep...