Hospice Amsterdam Zuidoost

Op 26 augustus 2019 opent Hospice Amsterdam Zuidoost haar deuren en ontvangen zij uw patiënten, hun gasten.

Hospice Amsterdam Zuidoost is een bijna thuis huis. Zij hebben aandacht voor de laatste fase van het leven, een kwetsbare periode. Het hospice is primair gericht op de bewoners van Amsterdam Zuidoost en omgeving die palliatief terminale zorg behoeven. Samen met een grote groep vrijwilligers en professionals geven wij liefdevolle zorg en aandacht aan hen die thuis niet meer verzorgd kunnen of willen worden. 

Hospice Amsterdam Zuidoost is 4 jaar geleden als wens van twee verpleegkundigen bedacht. In de afgelopen jaren wisten zij een huis te bemachtigen en een verbouwing ingang te zetten. Deze is inmiddels afgerond. Het afgelopen jaar hebben zij met een grote groep betrokkenen uit hun netwerk de organisatie en structuren vormgegeven en hun huis ingericht.

De initiatiefneemsters zijn twee verpleegkundigen met volharding en passie voor de terminale zorg. Zij wisten dit huis tot een hospice om te bouwen en een groot netwerk met hun mee te krijgen. Velen dachten met hen mee, zoals ook twee huisartsenpraktijken uit Zuidoost, zijnde GAZO Gezondheidscentrum Gein en Huisartsengroep Ganzenhoef. Zie hier hun website met presentatie van hun team.

Deze huisartsen zijn nauw betrokken geweest bij de start van hun hospice. Zij nemen n.l. de zorg over wanneer de huisarts van één van onze gasten niet in de buurt haar of zijn praktijk heeft. U kunt uw zorg voor uw patiënten natuurlijk ook zelf voortzetten in hun hospice. U bent meer dan welkom bij hen in huis.

Hospice Amsterdam Zuidoost is 24 uur per dag, 7 dagen per week in huis met een team van verpleegkundigen, vrijwilligers en coördinatoren. De verpleegkundigen zijn wijkverpleegkundigen en zijn in de nacht en avonden altijd in huis, overdag stemmen zij hun bezoeken af op de noodzakelijke medische zorg en wensen van onze gasten. De vrijwilligers zijn van 7 uur tot 23.00 uur dagelijks in huis om liefdevolle aandacht en zorg voor de gasten en families te bieden. De dagelijkse leiding ligt bij de coördinatoren. De vrijwilligers hebben een interne opleiding palliatieve zorg gevolgd.

U bent van harte welkom om kennis te maken met hun huis en hen als team. Bel of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 765 1800.

Team hospice Amsterdam Zuidoost

 

Gerelateerd nieuws

De epidemie dwingt ons na te denken over wat goede palliatieve zorg voor mensen met ernstige...