Medische gegevens en afspraken online in nieuw mijnFlevoziekenhuis


Via de vernieuwde website mijnFlevoziekenhuis.nl hebben patiënten van het Flevoziekenhuis nu toegang tot hun medisch dossier. Zij kunnen medische gegevens en hun agenda bekijken, informatie teruglezen over hun behandeling(en), afspraken maken, verplaatsen en afzeggen en hun telefoonnummer(s) en e-mailadres aanpassen. 

De website is geheel vernieuwd, mobiel-vriendelijk en goed te bekijken via een smartphone of tablet. De gegevens op mijnFlevoziekenhuis zijn goed beveiligd, patiënten loggen in met hun persoonlijke DigiD mét sms-code. Ook zonder mobiele telefoon is inloggen met sms-code mogelijk. 

Medische gegevens

Patiënten kunnen op mijnFlevoziekenhuis verschillende gegevens bekijken. Zoals uitslagen van onderzoeken, brieven van hun arts (bijvoorbeeld aan de huisarts), medicatiegebruik in het ziekenhuis, behandelingen, agenda, bepaalde vitaalwaarden en persoonlijke gegevens. 

Overigens komen niet alle uitslagen in mijnFlevoziekenhuis. Het betreft alleen uitslagen van onderzoeken die zijn aangevraagd door medewerkers van het Flevoziekenhuis.

Uitslagen

Het duurt minimaal 10 dagen voordat uitslagen van onderzoeken in mijnFlevoziekenhuis staan. In de meeste gevallen worden de uitslagen eerst met de arts besproken. De arts geeft een uitleg over de gegevens die nodig is om de gegevens beter te begrijpen.

Uitbreiden

Het Flevoziekenhuis blijft haar patiëntportaal ontwikkelen en uitbreiden. In de nabije toekomst kunnen patiënten via mijnFlevoziekenhuis ook vragenlijsten invullen voor hun afspraak en zelf de huisartsgegevens aanpassen. Daarnaast worden steeds meer gegevens uit het medisch dossier toegevoegd.

Meer informatie

Op de website mijnflevoziekenhuis.nl is meer informatie te vinden over het portaal. Hierop staat ook de animatie waarin het gebruik en de mogelijkheden van mijnFlevoziekenhuis helder worden uitgelegd.

Bron: Flevoziekenhuis