Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening gemeente Amsterdam

Lees hieronder een aantal onderwerpen uit de nieuwsbrief van Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening van de gemeente Amsterdam. 

Gemeentelijke campagne 'Wees er op tijd bij'

De campagne 'Wees er op tijd bij' die afgelopen oktober zichtbaar was in Amsterdam loopt weer vanaf 18 november tot 2 december. Via social media, busreclame en posters in de Mupi’s worden Amsterdammers geattendeerd waar ze terecht kunnen met geldproblemen.

Ingewikkelde brief? Sociaal Raadslieden weten raad!

De Sociaal Raadslieden helpen Amsterdammers kosteloos met vragen over bijvoorbeeld sociale zekerheid, huisvesting en vreemdelingenrecht. Meer dan de helft van hun tijd helpen ze mensen met geldzaken. Meer informatie over de Sociaal Raadslieden

Gezocht: Panelleden

We zijn op zoek naar intermediairs die willen meedenken over de dienstverlening van de afdeling Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening. Vier tot zes keer per jaar komt een groep intermediairs bij elkaar om mee te denken over een bepaald probleem of thema. Lijkt het je wat om plaats te nemen in dit nieuw op te zetten intermediairspanel? Vul het aanmeldformulier in. De aanmelding is vrijblijvend.

De Geldcoach: gratis bellen naar instanties

Combiwel De Geldcoach vindt het belangrijk dat klanten kunnen bellen naar instanties als dat nodig is. Door een samenwerking tussen gemeente Amsterdam en BuenO Telecom is het sinds oktober voor de klanten mogelijkheid om gratis te bellen naar veel verschillende instanties. Meer informatie over het gratis bellen.

Nieuwe trainingsdata Wegwijs in Schuldhulp

In de training Wegwijs in Schuldhulp leren niet-schuldhulpverleners signalen van problematische schulden eerder te herkennen. De trainingen zijn bedoeld om de de samenwerking tussen de schuldhulpverlening en andere sociaal professionals te versterken. Ook een in company-training is mogelijk. Bekijk de trainingsdata.

Wildplukken met stichting Eigen Krachtvoer

Mark Janssen is een wildplukker. Hij organiseert iedere dinsdagmiddag wildpluktochten in de natuur. Wie gaan er mee? Het is leuk voor mensen die niet veel te besteden hebben en er daardoor niet vaak op uit kunnen. Lees het interview met Mark Janssen.

Bron: Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening, gemeente Amsterdam