Gemeente Amsterdam start nieuwe campagne geldproblemen

Mensen met geldproblemen of schulden schamen zich vaak voor hun situatie. Ze proberen hun schulden zelf op te lossen. En wachten daardoor veel te lang met hulp zoeken. Dat is jammer, want dat kost tijd én geld. Daarom start Amsterdam de campagne ‘Geldproblemen? We gaan samen aan de slag’. 

In deze nieuwe campagne vertellen acht professionals van de MaDi's waarom het belangrijk is om actie te ondernemen. En dat er niets is om je voor te schamen. Per slot van rekening komen er door de coronacrisis heel veel mensen in financiële problemen. 

De campagne is een zogenoemde ‘zoomcampagne’ waarbij de hulpverleners vanachter hun computer een vlog inspreken om Amsterdammers met behoefte aan hulp bij geldproblemen op te roepen contact op te nemen via de website en telefoon. De campagne is een co-creatie: gemeente Amsterdam en MaDi’s communiceren de filmpjes vanuit gezamenlijke kanalen voor een groter bereik. 

 

Gratis hulp

Vóór de coronacrisis had één op de vijf Amsterdammers risico op problematische schulden. Volgens het Nibud verwacht 21% van de Nederlanders een inkomstenterugval in april. Mensen schamen zich vaak voor hun schulden. Wie weet ook wel in jouw praktijk of netwerk. Laat ze weten dat er in ieder stadsdeel gratis hulp is. 

Bron: Gemeente Amsterdam