Kalender

Congres Jongeren en Seksueel Geweld

Aanmelden


Datum

6 februari 2019 09:00 - 16:30

Locatie

Antropia - Hoofdstraat 8, Driebergen, Nederland


Plan je route

Organisator

Zorg & Welzijn / congressen

Jongeren zijn het vaakst slachtoffer, ze zwijgen het meest en de impact van seksueel geweld is juist het grootst, vergeleken met kinderen en volwassenen. Wat zijn de huidige uitdagingen voor jeugd van 12 tot 23 jaar rond hun seksuele ontwikkeling en de risico’s op seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld? Wat betekent het om op te groeien met flirten via whatsapp in plaats van in het ‘echt’, met sexting en online grooming?

Krijg inzicht in het behandelen van slachtoffers en in waarom je ook daders als slachtoffer moet zien. Leer meer over de verschillen tussen jongens en meisjes bij het risico op, het signaleren van en de aanpak van seksueel geweld. En ontdek dat de culturele achtergrond bij seksueel geweld meer is dan eerwraak alleen. Voor iedereen werkzaam met jongeren.

Je leert deze dag:

  • Wat de laatste inzichten zijn rond signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag;
  • Hoe je cultuursensitief reageert bij seksueel geweld en waar je op moet letten;
  • Waarom je daders ook als slachtoffer kunt zien en wat dit betekent voor behandeling en omgang met deze jongeren;
  • Hoe de impulsbeheersing in de hersenen juist bij jeugd kwetsbaar is door alcoholgebruik en welke gevolgen dit heeft voor seksueel gedrag;
  • Wat het effect is van verschillen tussen jongens en meisjes voor het vóórkomen, behandelen en bespreken van seksueel geweld.

Meld je nu aan voor het congres op 6 februari en krijg van sprekers uit de praktijk en wetenschap de laatste inzichten rond het signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Bekijk het complete programma.