Kalender

Ik Ontmoet Mij - UITGESTELD

Aanmelden


Cursusnummer

AOF

Datum

1 februari 2022 19:00 - 22:00

Locatie

De Vlugt - Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam, Nederland


Plan je route

Voor wie
huisartsen, praktijkondersteuners
Accreditatie

huisartsen en POH-GGZ 3 punten

Contactpersoon

Mischa van der Graaff

Telefoonnummer

06 - 4839 5573

E-mail

m.vandergraaff@elaa.nl

Organisator

AOF

Dit betreft een herhaling van de succesvolle Ik-Ontmoet-Mijscholing van 4 november 2021, die door de deelnemers met gemiddeld een 8,7 is beoordeeld.

Tijdens deze scholing komen de volgende punten aan de orde.

  • Een klacht in de context van WIJ culturen zien en verklaren
  • Leren wat de hulpbronnen zijn binnen de WIJ culturen
  • Inzicht in ‘externaliseren’ van problemen.

Ik Ontmoet Mij is een cultuur sensitieve training voor vrouwen en mannen met een niet-westerse achtergrond met gezondheidsklachten. Deelname heeft een positief effect op de ervaren mentale, fysieke en sociale gezondheid. Veelvuldig verwijzen zorg en welzijn professionals in heel Amsterdam hun patiënten en cliënten door naar Ik Ontmoet Mij trainingen. 

Op dinsdag 1 februari 2022 organiseert het AOF in samenwerking met Ik Ontmoet Mij een workshop voor huisartsen en POH-GGZ medewerkers. Initiatiefneemster van Ik Ontmoet Mij en lichaamsgerichte therapeute Jale Simsek zal in een drie uur durende workshop,  huisartsen en POH-GGZ medewerkers een inkijk geven in de methodiek van Ik Ontmoet Mij. Hierin zul je ook leren om vanuit een collectief bril naar patiënten leren kijken die zelf in de collectieve georiënteerd culturen leven. Ook krijgt je inzicht in spanningsvelden tussen ik en de wij culturen waarin veel mensen met een migranten achtergrond zich bevinden.