Kalender

Theatervoorstelling 'Dromen vangen' Almere

Aanmelden


Datum

25 april 2023 16:45 - 20:15

Locatie

De Kunstlinie - Esplanade 10, Almere, Nederland


Plan je route

Voor wie
(zorg)professionals en inwoners van Almere
Kosten
  • geen
Contactpersoon

Anne-Marieke van der Veldt en Lise Rijnierse

Telefoonnummer

06 - 247 11 129 / 06 - 186 14 731

E-mail

a.vanderveldt@elaa.nl / l.rijnierse@elaa.nl

Organisator

Elaa

E-mail

05 dromen vangen
Dromen Vangen is een inspirerende en verbindende voorstelling over positieve gezondheid. De voorstelling is speciaal gemaakt voor professionals werkzaam in de zorg en het sociaal domein, voor inwoners en iedereen die zich verder betrokken voelt bij gezondheid.

Wat verandert er wanneer we gaan denken vanuit Gezondheid en Gedrag in plaats van Ziekte en Zorg? Of misschien nog wel een stapje verder, vanuit Mens en Maatschappij? Wat betekent dit voor jou als professional, maar ook privé? Hoe kun je hierin domeinoverstijgend samenwerken?

Na een korte crash course positieve gezondheid (want wat houdt dat begrip nou eigenlijk in?) zien we verschillende scènes die zowel professioneel alsook privé heel herkenbaar zijn. We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met acute rugpijn. We zien de eerste, nog wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek. En we zien de enthousiaste eerste stappen op weg naar noaberschap 2.0, een buurt die voor elkaar zorgt.

Tussen de scènes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Want wat geeft jou nog kwaliteit van leven wanneer je ziek wordt? Met welke organisaties zou je je graag nog willen verbinden, om nog beter vanuit positieve gezondheid te werken? En hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt?
 

Juist de herkenbaarheid maakt de voorstelling toegankelijk. De rode draad is inspireren, het samen doen en lachen!

02 dromen vangenProgramma

16:45-17:45 uur  Inloop met soep en broodjes
17:45-18:00 uur  Opening door Elaa
18:00-19:30 uur  Voorstelling 'Dromen vangen'
19:30-20:15 uur  Borrel met (warme) hapjes

Deelname is gratis. Om deel te nemen dien je je wel aan te melden. Maximaal aantal deelnemers is 120. 

Recensies

Proscoop, de ROS voor de regio regio Noordoost-Nederland, organiseerde dit jaar acht theatervoorstellingen 'Dromen vangen'. Ruim 1.000 mensen hebben de voorstelling bezocht en waren enthousiast. Enkele reacties van de bezoekers: 

  • "We gaan elke ochtend starten met het dansje in onze huisartsenpraktijk!"
  • "Wat een geweldige avond was het! Tranen gelachen! Naast zoveel dingen die er voor ons werk moeten was dit een mooie avond om te ontmoeten
  • "Ik was niet bekend met Positieve Gezondheid, maar door de scenes leerde ik het gedachtengoed al gauw kennen. Een toegankelijke manier om kennis te delen"
      

03 dromen vangen