Kennisbank Positief gezond en wel in de wijk

Algemeen

Buurtteam Amsterdam

Het buurtteam is een plek in de buurt waar iedereen naartoe kan met vragen. Bijvoorbeeld als men moeite heeft om rond te komen, meer sociale contacten wilt, of zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen. Allerlei vragen waar het buurtteam gratis bij kan helpen. Samen kijken we wat nodig is, zodat men zelf weer verder kunt.

Hiv

H-team: samen naar een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties

In Amsterdam leven relatief veel mensen met een hiv-infectie. Ondanks alle beschikbare middelen komen er nog steeds nieuwe infecties bij en komen mensen met een infectie vaak pas laat in zorg. Om dit te veranderen is het H-TEAM (Hiv-Transmissie Eliminatie AMsterdam) opgericht. Samen werken we aan een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties.

Positieve gezondheid

Aan de slag met Positieve Gezondheid | infographic

Inspirerende inzichten vanuit de praktijk

Als je werkt met het concept Positieve Gezondheid ga je uit van de veerkracht en eigen regie van de cliënt. Het accent ligt op de mens zelf en niet op de ziekte en beperking. Hoe pakt dat uit tijdens de dagelijkse zorg?

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept Almere

Welzijn op Recept is een aanpak waarbij mensen die kampen met psychosociale problemen worden ondersteund bij het versterken van hun gezondheid en welzijn. Kern van de aanpak is dat een huisarts of Welzijnscoach de persoon met psychosociale klachten, doorverwijst naar een zogenaamd ‘welzijnsarrangement’. Het kan bijvoorbeeld gaan om wekelijks sporten op recept, het verrichten van creatieve activiteiten, vrijwiligerswerk doen of aanhaken bij een eetclub.

Welzijn op Recept Almere is een samenwerkingsproject tussen Zorggroep Almere en De Schoor, Welzijn in Almere.