SPECIALS

special jeugd en gezin 2022

Special Jeugd en gezin 2022

Onze ambitie is dat alle kinderen in Amsterdam en Almere gezond en veilig opgroeien. Ook als ze opgroeien in een kwetsbaar gezin. Dit vereist dat zwangeren een gezonde leefstijl hebben en hun pasgeborenen een goede start bieden. Dat zorgverleners tijdens zwangerschap en geboorte samenhangende begeleiding bieden. Dat risico’s op onveilig of ongezond opvoeden vroeg in beeld zijn. Dat kleine problemen klein blijven dankzij de inzet van lichte ondersteuning. Dat de juiste zorg plaatsvindt op de juiste plek: in de nulde of eerste lijn waar dat kan, in de tweede lijn waar dat moet.

In deze special aandacht voor drie projecten, namelijk: 

  • Zorgpad Sociale Geboortezorg
  • Kansrijke Start Almere én Amsterdam
  • POH-GGZ Jeugd in Almere
Sociale Geboortezorg: sámen voor een best mogelijke start

Sociale Geboortezorg: sámen voor een best mogelijke start

Interview met Antje Martje Bakker en Daniëlle Kretz over het project ‘Zorgpad Sociale Geboortezorg’; een zorgpakket voor de (aanstaande) ouder(s) in kwetsbare omstandigheden.
Kansrijke Start: hoe staat het er mee?

Kansrijke Start: hoe staat het er mee?

Elaa is in Almere en Amsterdam stevig betrokken bij Kansrijke Start, soms worden dezelfde dingen gedaan, maar er zijn ook verschillen. Hierbij de stand van zaken.
Inzet POH-GGZ Jeugd leidt tot passende zorg

Inzet POH-GGZ Jeugd leidt tot passende zorg

De wachttijden in de specialistische jeugdhulp vormen een groot probleem. Voor de aanpak van dit knelpunt is in Almere gekozen voor inzet van de praktijkondersteuner GGZ Jeugd in de...