‘Wat heeft u nodig voor een gelukkige oude dag?’

Op vrijdag 17 januari organiseerde de Ouderendelegatie BeterOud Amsterdam en Gloedmakers in samenwerking met verschillende partners, waaronder Elaa, een hackaton ‘Ouderen aan zet’.

Een grote groep 70-plussers verdeeld over tien teams ging aan de slag om oplossingen te bedenken voor de meest prangende zorgvragen met als doel om tot een concreet uitvoerbaar plan te komen. Aan het eind van de dag werden de tien plannen gepitcht en beoordeeld door een professionele jury bestaande uit onder andere Cordaan en Zilveren Kruis. 

 

Campagne 'Op reis naar het levenseinde'

Het winnende plan gaat over palliatieve zorg en het taboe dat er heerst op de laatste levensfase. Dit team krijgt 10.000 euro aan directe ondersteuning om hun campagne idee 'Op reis naar het het levenseinde' uit te voeren. Begin maart gaan zij hier mee aan de slag met onze adviseur Sabina Mak. Als het idee is uitgewerkt tot een concreet plan zal het worden gepresenteerd aan Zilveren Kruis.  

 
Bron: Plus Online Magazine 

 

Downloads

Op de website van het Ben Sajet Centrum zijn van alle teams illustaties en verslagen te dowloaden. Hieronder alvast die van het winnende team. 

De hackaton en concretiseren van het plan zijn onderdeel van de Stadsbrede Coalitie Ouderen.

 

Meer weten? Bel of mail met