Het Amsterdams Rookalarm

Het Amsterdams Rookalarm is een samenwerkingsverband van een aantal zorgverleners en -organisaties in Amsterdam die een bijdrage willen leveren aan een rookvrij Amsterdam in 2040. Onze adviseur Marij Duijsters is de algeheel coördinator van het Amsterdams Rookalarm.

 

Conferentie 31 mei ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’

Op Wereld Niet Roken Dag - 31 mei - organiseert GGD Amsterdam samen met de gemeente Amsterdam de hybride conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’, voor (zorg)professionals, betrokken bewoners en vrijwilligers. Op locatie in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord én online.

Veelzijdig programma
Hoe ver op weg zijn we naar een rookvrije stad? Longarts Wanda de Kanter (stichting Rookpreventie Jeugd) geeft een inspirerende en leerzame presentatie. Daarnaast presenteert Trimbos in een deelsessie de (opvallende) resultaten van het onderzoek naar de impact van de rookvrije generatie in Amsterdam. En we reiken voor het eerst de Rookvrije Generatie Award Amsterdam- Amstelland uit.

Schrijf je nu in
Benieuwd naar het rookvrij maken van omgevingen en naar rookvrije bewonersinitiatieven? Meer weten over de inzet van betrokken professionals/collega’s uit jouw netwerk voor een rookvrij Amsterdam? Of hoe je het stoppen met roken aanmoedigt voor een cliënt, student, bewoner, collega of jezelf? Bekijk snel alle interessante deelsessies en schrijf je nu in voor de conferentie op dinsdagmiddag 31 mei!

Vragen?
Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rookvrije zones in Amsterdam

De GGD Amsterdam en de gemeente Amsterdam stimuleren de aanleg van rookvrije zones in openbare ruimte. Voor de inrichting zijn inrichtingsprincipes Rookvrije Zones vastgesteld. De publieke ruimte voor een zorginstelling of -praktijk voldoet hieraan. De rookvrije zones zijn te herkennen aan blauwe stoeptegels met het Rookvrij-logo erop. Zorg- en kind omgevingen komen in aanmerking voor een rookvrije zone. Hiervoor is het wel belangrijk dat er draagvlak is voor de rookvrije zone onder de gebruikers van de zone. Als er voldoende draagvlak is, kan een ontwerp voor de rookvrije zone bij de GGD worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voeg een afbeelding toe (bijvoorbeeld google maps) van het gebied van de zone. Geef op de afbeelding met een kruisje of stip aan waar je de tegels geplaatst zou willen hebben. Er kan eventueel voor verduidelijking ook een foto worden toegevoegd. De aanvraag wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gebiedsbeheerder. Als de gebiedsbeheerder akkoord is, kan vervolgens de uitvoering worden gepland.

 

Ondersteuningsaanbod op een rij

De werkgroep ‘Ondersteuning bij Stoppen met Roken’ heeft het overzicht van ondersteuningsmethodes in Amsterdam geüpdate. Op de website van het Amsterdams Rookalarm vind je dat overzicht.

 

Meer weten? Bel of mail met