Aan de slag met Welzijn op Recept? Check de toolkit!

Flevoland Gezond & Wel brengt een toolkit Welzijn op Recept uit. De toolkit is voor alle professionals werkzaam bij gemeenten en welzijnsorganisaties en huisartsen die zelf ook aan de slag willen gaan met Welzijn op Recept. In de toolkit verzamelde de themagroep 'Verbinding medisch en sociaal domein' relevante informatie en praktische links.

Download de toolkit Welzijn op Recept

Welzijn op Recept vindt zijn weg op veel plekken in Flevoland. Anjo Schultinge, beleidsmedewerker Sociaal Domein bij de gemeente Urk: “Op Urk passen we al langere tijd Welzijn op Recept toe. Onze ervaringen hiermee zijn erg positief. Met onze welzijnsorganisatie Caritas, de betrokken huisartsen en andere professionals uit het medisch veld proberen we inwoners van Urk die ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Dat verschilt van het meedoen aan een activiteit tot aan een luisterend oor. Steeds met de eigen regie van onze inwoners voor ogen.”

Ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis is positief over deze werkwijze: “Zilveren Kruis heeft een brede blik op gezondheid. We geloven daarom ook sterk in Welzijn op Recept. Hiermee worden mensen op de juiste plek geholpen en houden we de huisartsenzorg toegankelijk voor iedereen”, aldus Erik Koekoek, strategisch adviseur gemeenten.

 

Onderzoek

Aanleiding voor het samenstellen van de toolkit is de verkenning die de themagroep medisch/sociaal domein heeft gedaan in alle gemeenten in Flevoland. Hieruit blijkt dat veel professionals bij gemeenten en huisartsen hulp kunnen gebruiken bij het starten met Welzijn op Recept. De uitkomsten van deze verkenning zijn hier te lezen.

 

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychosociale klachten. In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts deze patiënten door naar een welzijnscoach.

 

Meer weten? Bel of mail met

Gerelateerd nieuws

De wijkgerichte brede aanpak W in de Wijk (voorheen GGZ in de wijk) zorgt ervoor dat mensen met...

Het Amsterdams Rookalarm is een samenwerkingsverband van een aantal zorgverleners en -organisaties...

De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een twee jaar durend leefstijlprogramma voor mensen...