Website Amsterdams Rookalarm online

Het Amsterdams Rookalarm bestaat al een paar jaar. Sinds het voorjaar van 2019 heeft het Amsterdams Rookalarm een eigen website: www.amsterdamsrookalarm.nl. Ook is er een logo ontwikkeld. Op de website is te vinden wat de drie werkgroepenAmsterdam Rookvrij,Stoppen met Roken enZorg Rookvrij willen realiseren. Met deze drie werkgroepen wil het Amsterdams Rookalarm een bijdrage leveren aan de ambitie om Amsterdam in 2040 rookvrij te maken.

Informatie en aanbod ter ondersteuning bij stoppen met roken in Amsterdam
De werkgroep Stoppen met roken Ondersteuning heeft hard gewerkt aan een actueel overzicht van informatie en aanbod ter ondersteuning bij stoppen met roken voor zorgverleners. Deze is te vinden op de website van het Amsterdams Rookalarm en omvat tevens informatie voor patiënten, dus je kunt patiënten verwijzen naar deze website.

Huisarts Ilona Statius Muller werkt samen met een groep theatermakers en acteurs een prikkelende voorstelling aan het ontwikkelen. Een show waarin ze de rokers laten omdenken. Het einddoel? Rokers en mee-rokers wakker schudden en stoppen-met-roken een gespreksonderwerp maken. Na afloop is een stoppen-met-roken coach aanwezig om met de rokers in gesprek te gaan. Meer informatie vind je hier.

Verder heeft het Partnership Stoppen met Roken onlangs een nieuwe Zorgstandaard Tabaksverslaving ontwikkeld. Of klik hier voor de belangrijkste aanbevelingen uit de zorgstandaard.