logo_babyconnect_aaa.jpg
babyconnect-header-tekst.jpg

Het VIPP Programma Babyconnect

Babyconnect is een VIPP-programma voor gebruiksvriendelijke digitale gegevensuitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling. Het doel is naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners van de cliënt en haar kind, waaronder de jeugdgezondheidszorg, kinderarts en huisarts. Het programma wordt uitgevoerd door stichting Carecodex en mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. 

Babyconnect Amsterdam – Amstelland - Almere wordt via een duaal projectleiderschap vanuit Elaa en Sigra uitgevoerd. Elaa is penvoerder en coördinerend projectleider. VIPP Babyconnect is een landelijk versnellingsprogramma.  

Voor een veilige geboortezorg hebben ruim 80 zorgorganisaties uit Amsterdam, Amstelland en Almere de krachten gebundeld om de komende jaren digitale gegevensuitwisseling te realiseren. Dat gaan ze doen onder de naam ‘Babyconnect Amsterdam – Amstelland – Almere’. 

 

Veilige geboortezorg

Digitale gegevensuitwisseling geeft een grote impuls aan kwaliteitsverbetering van de geboortezorg. Altijd up-to-date gegevens over de zwangere, de zwangerschap en het kraambed is essentieel voor veilige geboortezorg. Niet alleen maakt het de samenwerking tussen professionals veiliger en effectiever, ook maakt digitale gegevensuitwisseling het mogelijk dat de zwangere zelf altijd beschikt over de informatie in haar eigen zwangerschapsdossier.

 

Babyconnect Amsterdam - Amstelland - Almere

Babyconnect Amsterdam - Amstelland - Almere bestaat uit een samenwerking van zeven zogeheten verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV's). Daarnaast zijn ook koepelorganisaties EVAA (eerstelijns verloskundigen) en KSVA (kraamzorg) aangesloten. Het gaat hierbij om ziekenhuizen, eerstelijnsverloskundigenpraktijken en kraamorganisaties. Ook drie jeugdgezondheidszorgorganisaties maken deel uit van het partnerschap.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over Babyconnect
Amsterdam - Amstelland - Almere?
Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Bekijk hieronder wat Babyconnect doet:

Nieuws

ICT: geen doel op zich, maar een belangrijke vereiste

ICT: geen doel op zich, maar een belangrijke vereiste

De werkgroep ICT is de eerste werkgroep in het project die is gestart. Er moet namelijk veel gebeuren om veilig en vertrouwd informatie met elkaar in de geboortezorg te kunnen en mógen uitwisselen....
Lees meer
Wat is nodig voor succes?

Wat is nodig voor succes?

Om een ICT project succesvol te laten verlopen zijn voldoende financiën, kennis, projectplanning en tijd basisvoorwaarden. Daarnaast is verwachtingenmanagement van groot belang. Wat gaat de cliënt...
Lees meer
Gratis scholing veilige digitale gegevensuitwisseling geboortezorg

Gratis scholing veilige digitale gegevensuitwisseling geboortezorg

Wil je graag wat meer weten over het VIPP Babyconnect en wat het programma inhoudt? Kijk dan nu op de landelijk site van Babyconnect en doe de gratis scholing.
Lees meer
Wat heb je nodig om betrokken te zijn?

Wat heb je nodig om betrokken te zijn?

Tijdens de kickoff bijeenkomst is de deelnemers gevraagd wat zij nodig hebben om zich betrokken te voelen bij het project en ook op welke wijze zij geïnformeerd willen worden.
Lees meer
Wij zijn het projectteam

Wij zijn het projectteam

Wij zijn de mensen die het project mogen gaan uitvoeren en willen ons via deze weg graag aan jullie voorstellen.
Lees meer
Kick-off 29 juni 2021

Kick-off 29 juni 2021

De formele start van ons regionale project hebben wij op 29 juni gevierd met een online kick-off bijeenkomst voor betrokkenen en geïnteresseerden. De deelnemers waren afkomstig uit verschillende...
Lees meer
Meer artikelen

Projectteam

corien_van_der_haar.jpg

Corien van der Haar

Coördinerend projectleider
c.vanderhaar@elaa.nl
06 - 225 54 241

Ik werk al jaren in de eerstelijnsgezondheidszorg, met name de geboortezorg. Samenwerking en verandering zijn daarbij belangrijke thema’s. Door mijn verloskundige achtergrond sta ik graag aan de wieg van nieuwe ontwikkelingen, ditmaal is dat Babyconnect. Een mooi project waar door samen op te trekken gegevensuitwisseling tussen zorgverleners verbeterd wordt ten behoeve van de zwangere.

Corien
Milo Kreuk

Milo Kreuk

Projectleider ICT
mkreuk@ilionx.com
06 - 127 24 819

Als projectleider ICT begeleid ik vanuit Sigra de technische zaken die nodig zijn om de basis te leggen voor een succesvol Babyconnect. Ik heb ervaring met meerdere trajecten van digitale gegevensuitwisseling. Techniek zie ik als belangrijke en noodzakelijke basis, maar om écht meerwaarde te bieden aan zorgverleners en de zwangere, is meer nodig. Ook daar zet ik mij graag voor in.

Mark
walter_de_haan.jpg

Walter de Haan

Informatiemanager bij Sigra
wdhaan@sigraa.nl 
020 512 88 88

Mijn bijdrage aan het project is ict kennis op het gebied van gegevensuitwisseling. Wat willen de zorgverleners bereiken met de samenwerking? Welke gegevens zijn daarbij nodig? En hoe ziet dat eruit in het systeem van de gebruiker? Met andere woorden: ik vertaal de behoefte aan informatie naar een oplossing.

Walter
jolanda_smit.jpg

Jolanda Smit

Projectmedewerker vanuit Elaa
j.smit@elaa.nl 
06 - 483 95 577

Ik werk al 10 jaar met veel plezier bij Elaa. Vanaf het begin ben ik projectmedewerker van Babyconnect Amsterdam-Amstelland-Almere. Ik zorg dat alle stuurgroep-vergaderingen gepland en genotuleerd worden, documenten op tijd worden aangeleverd en er netjes uitzien, en al het andere administratieve werk. Ik kijk uit naar de implementatie.

Jolanda

Externe links

Rol Elaa

Babyconnect Amsterdam – Amstelland - Almere wordt via een duaal projectleiderschap vanuit Elaa en Sigra uitgevoerd. Elaa is penvoerder en coördinerend projectleider. VIPP Babyconnect is een landelijk versnellingsprogramma.Elaa logo