Kennis & Inspiratie

Workshop Huisarts & Ouder- en Kindteam

Wat heb je als huisarts aan het Ouder- en Kindteam? Een persoonlijke kennismaking en inhoudelijke uitwisseling versterkt de samenwerking. Elaa organiseert daarom op aanvraag een gezamenlijke workshop voor huisartsen en het Ouder- en Kindteam in hun werkgebied.

Wil je ook zo’n (gratis) workshop met jouw HAGRO, RHO of gezondheidscentrum? Neem dan contact op met onze adviseur Anne Annegarn.  

“Ik adviseer mijn collega’s om deel te nemen aan deze workshop”, zegt huisarts Hein Thiel.

“Je verneemt wat het Ouder- en Kindteam te bieden heeft aan ondersteuning: van adviesgesprekken tot behandeling door een jeugdpsycholoog. Huisartsen kunnen kinderen en ouders met problemen doorverwijzen naar het Ouder- en Kindteam. Dat voorkomt verwijzing van eenvoudige problemen naar de tweede of derde lijn. Als het gaat om ernstige problematiek, dan kunnen we nog steeds rechtstreeks doorverwijzen naar de specialistische GGZ. Maar voor het grootste deel van de zorgvragen volstaat het Ouder- en Kindteam.”

In de workshop over samenwerking tussen huisartsen en het Ouder- en Kindteam  is ruimte voor uitwisseling met het Ouder- en Kindteam in jouw eigen werkgebied. In een gesprek van twee uur leer je elkaar en elkaars expertise beter kennen. Uit ervaring weten we dat na deze kennismakingsworkshop het overleg met huisartsen en verwijzing naar het Ouder- en Kindteam beter op gang komt.  

 

Meer weten? Bel of mail met