- Positief gezond en wel in de wijk
Het begint allemaal met handjes schudden
Om met elkaar samen te werken moet je elkaar in elk geval kennen. Het is misschien een...
Steeds meer zorg wordt dichter bij de bewoner, in de buurt georganiseerd, met de huisarts als spil in de eerstelijnszorg. Door de veranderingen en de bezuinigingen in de zorg is er een toename van mensen met complexe problematiek die de huisartsenpraktijk frequent bezoeken. Het gaat regelmatig om patiënten die, al dan niet bewust, ook hun niet- medische vragen bij de huisarts neer leggen.
Maar waar kan je bijvoorbeeld patiënten met schuldenproblematiek, eenzaamheid en/of weinig zelfredzaamheid naar toe verwijzen? En wat voor vrijwilligers staan er klaar voor patiënten? En bij wie komt de patiënt dan terecht?
Uiteraard kan je als huisarts of praktijkondersteuner het sociaal maatschappelijke, formele en informele, aanbod niet allemaal zelf kennen. Wel is het belangrijk dat je weet dát dit aanbod in de wijk bestaat, wát dit aanbod inhoudt en wie je kan bellen voor verwijzingen binnen het sociaal maatschappelijke domein. Daarom nemen het AOF, gemeente Amsterdam en Elaa de huisartsen graag mee op een wijktour langs de verschillende sociaal maatschappelijke partners in de wijk.
Wil jij ook een wijktour met de huisartsenpraktijken uit jouw gebied? Neem dan contact op met één van onze adviseurs uit jouw regio!
Om met elkaar samen te werken moet je elkaar in elk geval kennen. Het is misschien een...
In de transitie naar buurtteams zijn stedelijk veel voormalig ambulant ondersteuners overgekomen...
Elaa organiseert al enkele jaren de wijktour waarbij we huisartsen en praktijkondersteuners kennis...
Wil jij dit najaar met een groepje huisartsen en POH’s kennis maken met initiatieven uit het...