Huisartsen en poh's gezocht voor testen e-learning ‘Financiën in de spreekkamer’

Voor het project ‘Financiën in de spreekkamer’ van de Hogeschool Utrecht en Zorggroep Almere, zijn we op zoek naar huisartsen en POH’s die feedback willen geven op een e-learning over financiële problemen en het effect op gezondheid.

De aanleiding voor het project is de verwevenheid tussen schulden en een slechtere gezondheid. De aanhoudende problematiek bij deze doelgroep vraagt om een aanpak waarbij huisartsenpraktijken een vindlocatie kunnen zijn en de signalerende expertise en de gesprekstechnieken van huisartsen kunnen worden benut bij het tot stand brengen van adequate hulpverlening. Dit is relevant vanwege onder meer de volgende feiten:

  • Bijna 20% van de huishoudens heeft problematische schulden, bij aandachtswijken mag aangenomen worden dat dit percentage veel hoger ligt.
  • Aanhoudende stress leidt tot blikvernauwing en irrationeel gedrag, IQ daalt met 13 punten.
  • Pas na gemiddeld 3-5 jaar schulden vragen mensen hulp bij schuldhulpverlening.
  • Mensen met problematische schulden gaan vaker naar de huisarts en hebben meer klachten.

Het is de bedoeling dat deze e-learning (en andere te ontwikkelen materialen binnen dit project) op termijn gratis  beschikbaar komen voor alle huisartsenpraktijken in Nederland. Om een goede scholing te ontwikkelen, die inhoudelijk aansluit en niet te kort en niet te lang is, willen we graag dat de e-learning wordt uitgetest door minimaal twintig huisartsen of POH’s.

Wil jij meedoen en in februari 2020 de scholing testen en en passant je kennis over dit onderwerp gratis bijspijkeren? Stuur mij dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast hartelijk dank!

 

Meer weten? Bel of mail met