Podcasts

logo_elaa_podcast.png

In gesprek met (zorg)professionals

In onze nieuwsbrief en specials kun je regelmatig interviews lezen met (zorg)professionals over een bepaald onderwerp. Vanaf nu kun je ook luisteren naar (zorg)professionals in een podcast. De podcasts zijn te beluisteren op je pc of smarthphone via Spotify, Anchor en Apple podcasts. 

logo-spotify.png
logo-anchor.png
logo-apple-podcasts.png
podcast financiële stress
Aflevering 3

Financiële stress

Podcast met Nadja Jungmann en Kawa al Ali over financiële stress en armoede én wat dat doet met onze gezondheid.

Stefan Wigger gaat in deze podcast in gesprek met Nadja Jungmann, trainer en adviseur bij Social Force en lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht. En met Kawa al Ali, psycholoog en voorzitter van de Landelijke Vereniging POH-GGZ. Zij hebben het over financiële stress en armoede én wat dat doet met onze gezondheid.

podcast jeugd en gezin
Aflevering 2

Specialistische jeugdhulp

Anne Annegarn, themaleider jeugd en gezin, gaat in deze podcast met verschillende professionals in gesprek over de rol van de huisarts bij het beheersbaar houden van de wachtlijsten in de specialistische jeugdhulp.

In Amsterdam en Almere is de inrichting van het jeugdstelsel heel verschillend, maar dat blijkt niet echt uit te maken. Wat de huisarts nodig heeft is een partner met expertise op het gebied van jeugd waarmee nauw kan worden samengewerkt.

In deze podcast hoor je achtereenvolgens: Ine de Haas, huisarts in Amsterdam, Jacqueline Ebbenhout, huisarts in Almere, Cynthia Ranoesetico, POH-GGZ-Jeugd in Almere, Willemien Duvekot, ouder- en kindadviseur bij het Ouder- en Kindteam Amsterdam en Sanne Pet van de gemeente Almere. De stem van Renee Schuit, beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Amsterdam is niet te horen maar zij heeft haar input meegegeven en deze wordt door Anne Annegarn verwoord.

special-mentaal_vitaal.jpg
Aflevering 1

De toekomst van de GGZ in Amsterdam

Podcast met José Manshanden & Dick Veluwenkamp over de toekomst van de GGZ in Amsterdam. 

Mirjam Kohinor, themaleider Mentaal Vitaal bij Elaa, gaat in deze podcast in gesprek met de directeur GGD Amsterdam, José Manshanden, en met de voorzitter Raad van Bestuur Stichting Arkin, Dick Veluwenkamp. Beide zijn tevens voorzitter van de coalitie Mentale Gezondheid van Amsterdam Vitaal & Gezond.