Big Brothers Big Sisters of Amsterdam

Big Brothers Big Sisters. Een term die van oorsprong uit Amerika komt. Al meer dan 100 jaar zet Big Brothers Big Sisters in Amerika zich in om de perspectieven van kinderen en jongeren te veranderen en hen de mogelijkheid te bieden hun talent te ontwikkelen.

Amsterdam heeft ook een Big Brothers Big Sisters. De organisatie ondersteunt kwetsbare kinderen en jongeren die op of onder de armoedegrens leven. Zij voorzien deze kwetsbare kinderen/jongeren van een vriendschap met een volwassen vrijwilliger (mentor), ook wel een Big Brother of Big Sister genoemd. De kinderen/jongeren zijn de Little Brothers/Little Sisters.

Met schoolproblematiek wil een Big Brother of Big Sister ook wel meehelpen, maar de bedoeling is om de kinderen/jongeren in hun kracht te zetten, meer zelfvertrouwen te geven, te laten groeien en te coachen zodat zij meer kunnen dan dat zij in de eerste instantie denken.

Sinds 3 maanden is Guy Loyson de directeur van Big Brothers Big Sisters of Amsterdam. Guy vertelt hoe de organisatie deze kinderen en jongeren ondersteunt. Big Brothers Big Sisters heeft 3 programma’s. 

Lees verder op de site van de gemeente Amsterdam

Bron: Sociaal Domein, gemeente Amsterdam