pak-artrose-aan.nl

Huisartsen, orthopeden, reumatologen en fysiotherapeuten in de regio Noordwest-Utrecht hebben samen het platform 'pak-artose-aan' opgericht. Zo werken zij samen aan betere artrosezorg. Op het platform is informatie over artrose gebundeld. Ook geven ze tips en adviezen voor een algemeen dagelijks leven met artrose.

Via het platform willen ze mensen bekend maken met de klachten en symptomen van artrose. Als meer mensen bewust zijn van de beginnende klachten, kan worden voorkomen dat artrose bewegingsbeperking oplevert. Samen meer bewegen is bovendien altijd goed. Al is het maar een klein ommetje. Gezond maar ook heel gezellig!

 

Voor wie en waarom is dit platform?

Volgens het ministerie van VWS zal het aantal mensen dat de diagnose artrose krijgt met 40-55% stijgen tot 2040. Zoals eerder gezegd: het is de meest gediagnosticeerde aandoening. Toch weten veel mensen niet goed wat artrose is. Pijn en ongemak zorgen ervoor dat we liever de gewrichten ontzien en een heel ander leven krijgen zonder beweging en met veel beperkingen. Stilzitten is als roesten en zorgt ervoor dat de klachten op den duur erger worden. Via het platform PAK-ARTROSE-AAN.NL geven ze handvatten en houvast om op een geschikte manier te bewegen, met artrose. Maar ook om te voorkomen dat beginnende artroseklachten erger worden. 

Bron: pak-artrose-aan.nl