Oproep aan Amsterdamse huisartsenpraktijken: Zo werk je samen met het sociaal domein

Heb je een patiënt met sociale problemen? In Amsterdam zijn drie organisaties waarnaar je kan doorverwijzen, met eigen vaste contactpersonen.

 

3 organisaties

Ouder- en Kindteam Amsterdam
voor kinderen/jongeren tot 18 jaar en gezinnen met opvoed- en opgroeidilemma’s

Heeft een kind sociale of psychische problemen? Hebben ouders vragen over de opvoeding? Schakel het Ouder- en Kindteam in de wijk van uw patiënt in. Een ouder- en kindadviseur helpt zowel ouders als kinderen tot 18 jaar. In elk team zit ook een jeugdpsycholoog voor extra psychische ondersteuning. Er zijn jeugdartsen en – verpleegkundigen voor extra ondersteuning bij gezondheidsproblemen. En het Ouder- en Kindteam kan ook specialistische jeugdhulp betrekken als dat nodig is.

Buurtteam Amsterdam
voor Amsterdammers vanaf 18 jaar met sociale problemen

Heeft je patiënt vragen over zorg bieden of krijgen, geld, wonen, gezond leven, werk, ontmoetingen of veiligheid? Schakel het buurtteam in de wijk van je patiënt in. Een buurtteammedewerker helpt met allerlei sociale problemen. Het buurtteam kan ook gespecialiseerde hulp regelen, zoals schuldhulpverlening, dagbesteding of maatschappelijke opvang.

Welzijn op Recept
voor Amsterdammers die ‘in beweging’ willen komen

Heb je een patiënt die eenzaam is of weinig omhanden heeft? Die baat heeft bij beweging, ontspanning, kunst en cultuur, maar zonder aanmoediging of begeleiding niet bij de juiste activiteiten terechtkomt? Kies dan voor Welzijn op Recept. De welzijnscoach brengt je patiënt letterlijk en figuurlijk in beweging.

 

Waarom 3 aanspreekpunten?

Samen beter! Als huisarts hoef je niet het hele sociale domein te kennen. Deze drie organisaties ontsluiten samen alle sociale basiszorg in Amsterdam. Elke huisartsenpraktijk heeft een vast contactpersoon bij de Ouder- en Kindteams, de buurtteams en Welzijn op Recept. Zodat samenwerken makkelijker wordt en Amsterdammers goed geholpen worden.

 

Wat gebeurt er na een doorverwijzing?

Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door de organisatie waar je naar doorverwijst. Met alle aanspreekpunten zijn afspraken gemaakt over samenwerking en communicatie. Overigens alleen als je patiënt dat goed vindt.

 

Hoe doorverwijzen?

Je kan de gegevens van de contactpersonen per wijk vinden via de URL of QR-code hieronder. Je hebt inmiddels ook een memoblok ontvangen met daarop dezelfde codes. Wij hopen dat het hierdoor gemakkelijker wordt voor huisartsen om samen te werken met partijen in het sociaal domein. Zodat we met elkaar kunnen zorgen voor afgestemde hulp en ondersteuning aan Amsterdammers die het nodig hebben.

2022 05 17 WoR QRcodes
   

Twijfel je naar wie je moet doorverwijzen?

Neem contact op met één van de drie organisaties bij jou in de buurt. Ze werken nauw samen en kennen elkaar. Ze kunnen je precies vertellen bij wie je patiënt het beste geholpen is.

 

Meer weten? Bel of mail met